Erdélyi turisztikai vásáron népszerűsítették Hargita megyét

Brassóban is népszerűnek bizonyult a Visit Harghita mobilalkalmazás

(0 Szavazat)17 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás március 22.-24. között Brassóban vett részt a XII. Erdélyi Turisztikai Vásáron (Transylvania Tourism Fair).

Ez idén az ötödik utazási kiállítás, amelyen a társulás a Visit Harghita applikációt népszerűsíti, illetve különböző programokat és látványosságokat.

Brassó megyéből sok turista fordul meg Hargita megyében, és ez a kiállítás nagyon jó alkalmat kínált az érdeklődőkkel való találkozásra, valamint visszajelzések gyűjtésére, hiszen a vásárt leginkább olyan személyek látogatták, akik Erdély megyéit szeretnék jobban megismerni.

A megnyitó napján, március 22-én leginkább Csíksomlyó iránt érdeklődtek a standot meglátogató vendégek, de egész hétvége folyamán nagy népszerűségnek örvendtek a gyimesi szóróanyagok, és a Székelyföldi Legendárium térképei, valamint a Hargita megyei bakancslista is. A háromnapos turisztikai vásáron a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) csapata mellett részt vettek szombaton a székelyudvarhelyi, vasárnap a maroshévízi turisztikai iroda munkatársai is, ami ráerősített arra, hogy az egységes megyei promócióban a helyi irodák is szerepet vállaljanak.

A digitális idegenvezetésre is alkalmas Visit Harghita applikációt az INSiGHTS nemzetközi projekt részeként készítette el Hargita Megye Tanácsa, Bíró Barna Botond alelnök koordinálásával. Az alkalmazás nemcsak a turistáknak nyújt támpontokat, hanem a tour operatoroknak is nagy segítség a programcsomagok összeállításában.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás célja, hogy a nemzetközi turisztikai- és utazási kiállításokon való részvétellel a megye potenciáljainak, értékeinek bemutatása, megmutatása mellett kapcsolatokat építsen, felmérje a turisták igényeit, érdeklődési köreiket, illetve a jó példákból tanulva új ötleteket ültessen itthon gyakorlatba.

A Visit Harghita applikáció fontos szerepet tölt be idén Ferenc pápa csíksomlyói látogatása és a XV. Hargitai Megyenapok programkínálatának népszerűsítésében is.

Csíkszereda, 2019. március 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774