Erdély művészi perspektívából - Erdély egy gyönyörű nő című fotókiállítás a Megyeháza Galériában

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Dávid Botond székelyudvarhelyi fotográfus számos sikeres projekt tulajdonosa, a művészi és reklámfotós munkái mellett évek óta nagy elszántsággal és kíváncsisággal fényképezi az erdélyi tájegységek adta látványvilágot, valamint világszerte a különböző nemzetek népviseleteit is. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy az impozáns gyűjteményéből egy válogatást ajánlhatunk az érdeklődőknek, amely Csíkszeredában a Megyeháza Galériában tekinthető meg holnaptól. A kiállítás megnyitóját november 12-én követheti a közönség, a járványügyi intézkedések értelmében online, 18 órától.

A válogatás mottóját egy neves magyar író, Németh László gondolata ihlette: „Erdély egy gyönyörű nő". E képsor tükrözi a válogatás képi világát, amely a hagyományokat ötvözi a természet adta kincsekkel és a népi képekkel. Dávid Botond megújítja a hagyományos, dokumentarista és etnográfiai fotózás hagyományait, divatfotókat idéző, fiatal hölgyeket ábrázoló megközelítésének célja, hogy a népviselet, mint érték vetüljön elénk, ne úgy tekintsünk rá, mint az elmúlt nemzedékek múzeumi emléke, hanem mint a XXI. században is vonzó, divatos viselet. Szemléletében a múlt, jelen és jövő szerves egységet alkot. 

Várjuk az érdeklődőket, kövessék élőben a megnyitót, és tekintsék meg a válogatást az online térben. Az esemény elérhető lesz Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke, Hargita Megye Tanácsa és a Megyeháza Galéria Facebook-oldalán. A tárlat megtekinthető november 25-ig.

A rendezvény rövid leírása, programja itt érhető el: https://fb.me/e/3OrA0TV3Y

 

Csíkszereda, 2020. november 11.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, november»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774