Engedély nélküli rönkszállítót bírságolt meg a rendőrség Székelyvarság közelében

(0 Szavazat)26 megjelenítés

 A 138B jelzésű, 12 tonnás súlykorlátozás alá eső megyei úton értek tetten egy rönkszállító autót, amely nem rendelkezett a speciális szállítási engedéllyel (Autorizație Specială de Transport). Hargita Megye Tanácsának illetékes kollégája a rendőrséggel együttműködve szúrták ki a járművet, amelyet a 138-as megyei úton állítottak meg, adott hírt a közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A járművezetőjét 3000 lejre büntették.

A megyei tanács folytatja az ellenőrzéseket, amelynek célja nem a büntetés, hanem tudatosítani a járművezetőkben, hogy tartsák be a szabályokat és váltsák ki a szükséges engedélyeket, ellenkező esetben hasonló büntetésekre kerül sor. – Addig folytatjuk az akciót, amíg szükséges, hogy az emberekben tudatosuljon, hogy az utat, amit használnak, arra vigyázni kell, hogy hosszútávon közlekedhető legyen. Váltsák ki a szükséges engedélyeket. Megyei besorolású útjainkat nem lehet felelőtlenül túlterhelni, hiszen nem az országutak teherbírásával bírnak. A hóolvadás és ennek nyomán lefolyó vízmennyiség valamelyest fellazítja az utak alapját, és az engedélyezett súlykorlátozás fölötti járművekkel való szállítás jelentős kárt tud okozni az útszerkezetben. Erdészek mondták, hogy régen, ilyen időben egyáltalán nem szállítottak fát, vagy csak nagyon minimális mennyiséget, pont azért hogy az utat ne rongálják meg. Ezt a régi szokást kell betartsuk ma is – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, megköszönve kollégája közbenjárását és a rendőrség munkáját.

A megyeelnök ugyanakkor hozzátette, hogy a közeljövőben az út dokumentumait is közzéteszik, amelyből kiderül, hogy az szakszerűen volt elkészítve. A téli karbantartás során pedig minimális sót tartalmazott a csúszásgátló anyagok.

Mint arról korábban hírt adtunk a helyiek felhívták a rongálásra a figyelmet, ennek nyomán pedig Borboly Csaba Bíró Barna Botond alelnökkel és Jean-Adrian Andrei prefektussal közösen tartottak megbeszélést. A megyeelnök Tamás Ernő polgármesterrel a lakosságot is bevonják, hogy az út állapotát megóvják és ne köszönjön vissza a tíz évvel ezelőtti állapot. Mint mondta, sok turista szeret Székelyvarságon kikapcsolódni és a közös fellépéssel el kell kerülni, hogy a település ismét elszigetelődjön.

 Csíkszereda, 2018. március 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774