Én és a város - CreArt alkotások kiállítása a Megyeháza Galériájában

(0 Szavazat)53 megjelenítés

2015. augusztus folyamán még megtekinthetőek a csíkszeredai Megyeháza Galéria hátsó kiállító terében a CreArt projekt keretében, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola és a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai, valamint a Hargita megyei képzőművészetis egyetemisták által az Európai kreativitás napja alkalmával készített alkotások. A Megyeháza Galéria, talán egyedüliként az országban, 24 órán át látogatható, hétvégeken is.

A csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola és a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai, valamint egykori diákjai, akik jelenleg képzőművészeti egyetemeken folytatják tanulmányaikat, az Európai kreativitás napja alkalmával alkottak a megyeháza márványtermében. Az Én és a város című akciófestészet érdekessége az volt, hogy negyedóránként az alkotók helyet cseréltek és társuk munkáját folytatták, így valamennyi festmény közös munka gyümölcse.

A CreArt program tíz partnerországának (Spanyolország, Románia, Olaszország, Hollandia, Litvánia, Portugália, Ausztria, Lengyelország, Norvégia és Horvátország) tizennégy intézménye vállalta, hogy elősegíti a képzőművészet mobilitását, közelebb hozza a helyi trendeket a globális körforgáshoz, és az alkotás szakmai folyamatait szélesebb körben ismertetve motiválja a fiatalokat a folyamatok követésére. A projekt további célja ugyanakkor a jó gyakorlat tapasztalatcseréje a képzőművészet terén, a hálózatépítés, a művészetimenedzsment-programok gyakorlatba ültetése és az Európát átfogó partnerségek kialakítása a köz-, és magánszféra között.

A CreArt projekt kapcsolódhat más programokhoz. A Hargita megyei művészet ismertségének terjedése külföldi kapcsolatok kiépülését vonja maga után, amely hosszú távon a kreatív gazdaság fejlődéséhez is hozzájárul, munkahelyeket teremthet a megyében, és egyben segítheti, az Építsünk biztos jövőt! elnevezésű, Hargita megye 2012–2020 közötti gazdaságfejlesztésére vonatkozó keretprogramjának Kultúra és hagyomány ágazati célkitűzésének elérését is.

 

Csíkszereda, 2015. július 28.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774