Elkezdődik a tej- és péktermékek szállítása a Hargita megyei iskolákba

Folyamatban van a többi szerződés aláírása is a tej-kifli programban

(0 Szavazat)91 megjelenítés

Keddtől biztosítja a Gordon Kft. a tejterméket az iskolai tej-kifli programban, az általa megnyert településeken, miután Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az elmúlt hét végén ellátogatott a székhelyére, és aláírta a dokumentumokat a program elkezdéséhez. A vállalkozás a következő helységekbe szállít: Gyergyószentmiklós, Balánbánya, Csíkszentdomokos, Karcfalva, Dánfalva, Madaras, Csíkszenttamás, Csíkszentmihály, Csíkpálfalva, Szépvíz, Gyimesközéplok, Gyimesfelsőlok, Hidegség, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Madéfalva, Csíkszereda, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszentimre, Tusnádfürdő, Csíkszentmárton, Tusnád, Csíkkozmás, Kászon, Csíkbánkfalva, Csíkszentgyörgy, Csíkmindszent, Bögöz, Nagygalambfalva, Siménfalva, Farkaslaka, Székelykeresztúr, Korond, Parajd.

A többi szerződés nagy részét kedden írják alá, így azt követően szállíthatják a tej- és pékterméket az iskolákba. Kivételt képeznek a következő települések, amelyek esetében a péktermékek szállítására november 15-én kötnek szerződést: Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszentimre, Tusnád, Csíkszentmárton, Tusnádfürdő, Csíkkozmás, Kászon, Csíkszentmihály, Csíkpálfalva, Szépvíz, Gyimesközéplok, Gyimesfelsőlok, Hidegség. Összesen több mint 35 ezer 1–4., illetve 5–8. osztályos diák és óvodás gyermek kap majd tej- és pékterméket tízóraira.

Az elbírálási folyamat és a fellebbezési időszak lejárta után a végeredmény szerint a következő négy cég nyerte el a tejtermékek szállításának a jogát a megyében: a Dorna Lactate, a Simultan Kft., a Lactis Kft. és a Gordon Kft. A 27 kistérségből összesen 19-ben fog az utóbbi két Hargita megyei vállalkozás szállítani. A Lactis Kft. négy kistérség nyolc települése – Székelyudvarhely, Szentegyháza, Kápolnásfalu, Máréfalva, Fenyéd, Székelyvarság, Zetelaka, Oroszhegy – kisiskolásainak fogja biztosítani a tejtermékeket, a Dorna Lactate négy kistérség tíz településén – Borszék, Gyergyóholló, Bélbor, Maroshévíz, Galócás, Salamás, Gyergyóvárhegy, Gyergyóremete, Ditró, Szárhegy –, a Simultan Kft. pedig négy kistérség 15 településén – Csomafalva, Alfalu, Gyergyóújfalu, Vasláb, Lövéte, Homoródalmás, Oklánd, Homoródszentmárton, Felsőboldogfalva, Székelyderzs, Kányád, Etéd, Szentábrahám, Románandrásfalva, Újszékely.

A péktermékek esetében 22 kistérségre hirdettek három nyertest, amelyek között szintén szerepel helyi vállalkozás is. A Harmopan 12 településre fog péktermékeket szállítani – Balánbánya, Csíkszentdomokos, Karcfalva, Dánfalva, Csíkmadaras, Csíkszenttamás, Madéfalva, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Csíkszentgyörgy, Csíkbánkfalva, Csíkmindszent –, a Pan Abacs Kft. négyre – Homoródszentmárton, Felsőboldogfalva, Kányád, Székelyderzs –, a legtöbb településen azonban a tordai székhelyű Logistic Media Pop Art vállalkozás fogja biztosítani a péktermékeket.

Az iskolai tej-kifli program iránt érdeklődő vállalkozások október 6-ig jelentkezhettek a péktermékek szállítására kiírt közbeszerzésre, a tejtermékek esetében pedig október 13-a volt a jelentkezési határidő.

Az előző évek rossz tapasztalata miatt idén négy évre szóló keretszerződést kötöttek mind a tej-, mind a péktermékek szállítására a felsorolt cégekkel, így jövőre elkerülhető a hosszas procedúra. A program idei késését többek között az új közbeszerzési törvény okozta, valamint az, hogy a tanfelügyelőség június 30-án kapta meg a diáklétszámra vonatkozó adatokat.

Csíkszereda, 2016. november 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774