Elkezdődhetnek az útkarbantartási munkálatok Hargita megyében

Forgalombiztonsági elemekre és kátyúzásra szerződtek

(0 Szavazat)53 megjelenítés

A megyei besorolású utak karbantartási munkálatait kivitelező cégekkel kötött szerződést Hargita Megye Tanácsa április 21-én. Az első keretszerződés kátyúzásra szól a székelyudvarhelyi Multiplant Kft.-vel, ennek keretében pedig az elkövetkezendő időszakban zónánként is megkötik a szerződéseket, így Gyergyó és Csík térségében, valamint Udvarhelyszéken. Az egy évre szóló szerződés értéke másfél millió lej.

A második keretszerződésben forgalombiztonsági elemekre vonatkozó munkálatokra kötöttek megállapodást a bukaresti székhelyű Teo Trans Consulting Kft.-vel. Az egyezség szerint prioritást élvez a hosszanti csíkok, átjárók újrafestése, a hiányzó útjelző táblák felszerelése, szalagkorlátok pótlása. A szerződést kétéves időszakra kötötték.

Incze Csongor, a megyei tanács nyári útkarbantartásért is felelő alelnöke elmondta, örvend, hogy a közbeszerzési eljárások nem húzódtak el fellebbezések miatt, így már tavasszal nekifoghatnak a munkálatoknak.

– Reményeim szerint a kátyúzást másfél hónap alatt be tudjuk fejezni a megyei utakon, a forgalombiztonsági elemek kihelyezését, felfestését pedig egészen a hidegek megérkezéséig végezzük. Az útfestéseknél a forgalmasabb útjaink élveznek prioritást, majd utánuk következnek a kevésbé forgalmasak. Az útfestésről még azt is tudni kell, hogy melegben ajánlott végezni, mert minél hamarabb meg kell száradnia a festéknek, hogy az áthaladó forgalom ne kenje szét az úttesten a friss festéket – nyilatkozta az alelnök.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint biztonságunk és a gördülékeny közlekedés érdekében elengedhetetlen, hogy rendben legyenek az utak.

– A megyei tanács minden évben szerződést köt cégekkel, hogy elvégezzék a karbantartási munkálatokat, pótolják a hiányzó forgalombiztonsági elemeket, újrafessék a csíkokat. Az utak rendben tartásának a biztonságon kívül esztétikai jelentősége is van, mivel a látnivalók, a jellegzetességek mellett a megyén végighaladó utak is sokat elárulnak az illető térségben élőkről. Ezért is fontos megfelelni az esztétikai szempontoknak is, hogy gondozott, vendégszerető megye érzését keltsük a térségünkbe látogatókban – véli a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. április 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774