Elkezdhetik a megyei kórház új szellőztetőrendszerének munkálatait

Elhárult egy újabb akadály

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Óvás és per miatt elhúzódott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztálya új szellőztetőrendszerének procedúrája, így csak a héten adhatták ki a munkálatkezdési parancsot. Korábban, több mint egy hónapja a kórházat fenntartó Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett közbeszerzés eredményét megóvta a kiírásra pályázó egyik cég, az Unicomp Kft., ám azt elutasította az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC). Ezt követően az említett vállalkozás pert indított, mire a bíróság visszavonatta a kezdési parancsot és leállította a munkálatokat, ami ugyancsak hátráltatta a folyamatot. A cég keresetét aztán ebben az esetben is elutasították. A terepet a kivitelezőnek csak mindezeket követően sikerült átadni, és most már elkezdhetik a munkát. A megvalósítás megszabott ideje hatvan munkanap.

A munkálatok a szellőztetőrendszer csövezetére vonatkoznak, a közbeszerzésre két cég, a bukaresti Unicomp Kft. és a brăilai Termhidro Kft. jelentkezett. A közbeszerzést utóbbi nyerte, ugyanis az Unicomp Kft. nem küldte be időben a kért kiegészítéseket, ezért kizárták, ezt megóvta, majd perelt, mint említettük, sikertelenül.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felújítása nagyszabású beruházás, amely rengeteg bürokratikus akadállyal jár. Az új szellőztetőrendszer kialakítása ennek a beruházásnak a része. A szerkezetet a kórház második és harmadik emeletére szerelik, a műtőkbe és a kórtermekbe is, ahol elsődleges funkciója a levegőcsere, vagyis a friss levegő biztosítása, valamint a légkondicionálás (hűtés és fűtés). A rendszer speciális levegőcserét hoz létre, nem találkozik a kimenő, illetve a bejövő levegő. A csövezet a kórtermekben és a műtőkben antibakteriálisan kezelt légcsatornákból áll, a kinti részre pedig alumínium- és horgonyzott részű elemek kerülnek a füstelvonás érdekében, ezenkívül a rendszer HEPA szűrőkkel van ellátva, amelyek nem engedik át a baktériumokat, úgynevezett steril szobákat lehet létrehozni. A csöveket Romániában gyártják, az inox antibakteriális kezelését országos szinten csak két cég képes elvégezni, amelyhez tartozik egy alapkezelés, valamint egy beszerelés utáni kezelés is.

Csíkszereda, 2015. október 27.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774