Éljenek a pályázati lehetőségekkel a méhészegyesületek!

Méhészek találkoztak a csíkszeredai megyeházán

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Arra biztatta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 5-én, pénteken a csíkszeredai megyeházán a megye méhészeit, hogy éljenek a pályázati lehetőségekkel.

– Évről évre, a méhésztalálkozók alkalmával örömmel nyugtázhatom, hogy gyümölcsöző volt az elmúlt időszak. A legtöbb biominősítés és minőségi termék méhészeink birtokában van. Minden évben öröm, hogy újabb jó emberekkel bővül méhészeink sora – méltatta a nagy számban összegyűlt méhészek tevékenységét a megyeelnök, hozzátéve: követendő az a szervezettség, amely a méhészegyesületeket jellemzi. – Számos pályázati kiírása van a megyei tanácsnak, amelyre érdemes jelentkezni, ilyen például a kulturális vagy éppen az ifjúsági pályázatunk. Nemcsak a közösségi fejlesztési társulások számára kiírt pályázatokra lehet jelentkezni, hanem az imént említettek is számos lehetőséget jelentenek. Az ifjúsági pályázat mentén gondolkodjunk azon, hogyan vigyük be a mézet az iskolákba, hol és hogyan tanítsuk a gyerekeket a méz felhasználására, hogy jobban odafigyeljenek környezetükre, az egészségre, neveljük rá őket, hogy megbecsüljék a mézet, és később, felnőttként megvásárolják, az étkezésük részévé tegyék – hangsúlyozta Borboly Csaba. Megjegyezte, hogy aki rendelkezik a Székely termék védjeggyel, az előtt több lehetőség nyílik a piacon.

A találkozón a méhész szakemberek előadásokkal osztották meg ismereteiket egymással. Ezt megelőzően Tánczos Barna szenátor ismertette az aktuális mezőgazdasági törvények nyújtotta lehetőségeket. A találkozón összegyűlt adományokat a Böjte Csaba ferences szerzetes által alapított helyi gyermekotthon lakóinak ajánlják fel.

Csíkszereda, 2016. március 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774