Elfogadta idei költségvetését Hargita Megye Tanácsa

Abiciózus tervekkel vágnak neki az idei munkának

(0 Szavazat)38 megjelenítés

471 millió lejből gazdálkodik idén Hargita Megye Tanácsa: február 19-ei ülésén fogadta el idei költségvetését a testület. A legnagyobb beruházások biztonságosabbá teszik a megyét, a kórházak fejlesztése és a sporttevékenységek támogatása révén egészséges megye megteremtése mellett döntöttek. A környezetvédelem is prioritásként szerepelt a költségvetés elosztásában: olyan intézkedéseket támogatnak, amelyek révén zöldebbé válhat Hargita megye. Növelnék ugyanakkor az átlagbéreket és vállalkozóbaráttá tennék a régiót. 

A költségvetés megszavazása mellett elfogadta a testület azokat az évek óta eredményesen működő és népszerű programokat, amelyek a közösségépítést szolgálják, ilyenek a sport-, a család-, a kulturális és az egyházi programok, vagy az önkéntes tűzoltó-alakulatok segítése.

„A tavalyi évhez képest 40 millió lej mínusszal indul az idei év, de ennek ellenére ambiciózus terveink vannak! Az elmúlt évtizedben alapot építettünk, amelyek biztos fundamentumként szolgálnak a jövőbeli fejlesztéseinknek. Az a tervünk, hogy biztonságos, egészséges, zöld, vállalkozó- és családbarát megyét építsünk, hogy minden ember számára otthon legyen Hargita megye a jövőben is” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A tervezett beruházások és intézkedések illeszkednek a megyei fejlesztési stratégiájába. Olyan zöld megyét építenének, amely megfelelő válaszokat tud adni a klímaváltozás kihívásaira. Kezdeti terveik között száz hektárnyi terület erdősítése szerepel, de csökkentenék a hulladéktermelést és a papírhasználatot, valamint tájékoztató kampányokat is szerveznének a társadalom minden korosztálya számára. 

Egy egészséges Hargita megyéért tovább fejlesztik a kórházakat is: korszerű ellátást és eszközparkot biztosítanának minden intézményben, de a sporttevékenységek támogatása is fontos szerepet kap. Fontos céljuk, hogy az emberek lakóhelyükhöz minél közelebb vehessenek részt egészségmegőrző programokban, és részesülhessenek korszerű egészségügyi ellátásban.

Egy vállalkozóbarát megyében kiemelt figyelmet kell kapjanak a kezdő, illetve a kis- és közepes vállalkozások, a családi gazdaságok, szövetkezetek: az inkubátorházak, illetve ipari parkok építése, vagy a térségi rendezési tervek megfelelő kialakítása ösztönzi a fiatalokat, a gazdákat és a vállalkozókat, így több munkahely jöhet létre és az átlagbér is növekedhet Hargita megyében.

„A költségvetést úgy terveztük, hogy a megye minden térségében finanszírozhassuk a legjelentősebb beruházásokat, ugyanis azt hisszük, hogy csak együtt, csapatban tudunk kimagasló eredményeket elérni: Hargita megye mindhárom térségének fejlődnie kell ahhoz, hogy az általunk elképzelt jövőt megépíthessük a megyében élő emberek számára” - tette hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

Csíkszereda, 2020. február 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774