Elballagtak a Szent Anna Speciális Szakiskola végzősei

Nem engedjük el a fiatalok kezét

(0 Szavazat)46 megjelenítés

Kicsengették a csíksomlyói Szent Anna Speciális Szakiskola diákjait május 13-án, pénteken. Idén összesen 19 végzős diákot búcsúztattak a tanintézmény tanulói, tanárai valamint Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség képviselői.

Ez évben két osztály ballagását ünnepelték: 13 fiú asztalos, míg 6 lány készruha készítő szakmát tanult. Az ünnepséget a Jakab Antal Tanulmányi Ház zsúfolásig telt dísztermében tartották.

Jó tanácsokkal látta el a végzősöket Burus Csaba, a Szent Anna Speciális Szakiskola igazgatója, aki egyben tolmácsolta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének köszöntő sorait.

– Az embernek ahhoz, hogy élhessen, oltalmazó helyre, családra van szüksége, amely védelmet nyújt, ellenáll a viharnak. A Szent Anna iskolába járó gyermekeknek a tavaly átadott családi típusú házakban végre van egy megfelelő fészkük, amely biztosítja a fejlődésükhöz szükséges körülményeket. Mindannyiunk célja, hogy a gyerekeknek jobb jövőt biztosítsunk. Amit lehetett, eddig közös erővel megtettük, a gyerekek pedagógusainak viszont több munkájuk van, ezért fontos, hogy megőrizzék ők is a hivatásukba vetett hitet, hogy higgyenek a nevelés lehetőségében, munkájuk fontosságában, tisztában legyenek a felelősségükkel. Ez fontos lépés az itt tanuló gyerekek integrálódása érdekében. Esélyt kell adnunk mindenkinek, aki akar, tesz és alkot. Éreztetnünk kell, hogy minden gyerek fontos a társadalom számára – fogalmazott köszöntő soraiban a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa képviseletében Csiki Anna a három legjobb tanulmányi eredményt elért végzős tanulót díjazta: Chiric Denisa, Bálint Réka és Antal Katalin vehette át a megyei tanács díját. Beszédében Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője további támogatásukról biztosította a végzősöket, mint fogalmazott, nem engedik el a fiatalok kezét. Az ünnepi beszédeket, köszöntőket követően zenés műsorral kedveskedtek a tanulók az iskolapadot elhagyó társaiknak.

Csíkszereda, 2016. május 13.


További információk:

[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774