Ehető a kifli mégsem eszik a gyerekek

Borboly Csaba véleményt kér a Sapientia Élelmiszeripari mérnök szakos hallgatóitól

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Azt követően, hogy több panasz is érkezett az illetékes hatóságokhoz és Hargita Megye Tanácsához is a Tej-kifli program keretében kiszállított péktermékekre Borboly Csaba megyeelnök kéréssel fordult a Sapientia csíkszeredai karának Élelmiszeripari szak vezetőségéhez, hogy ők is vizsgálják meg a termékek összetevőit és fogyaszthatóságát. A felkérés előzménye, hogy a Közegészségügyi Igazgatóság bevizsgálva egy beszállító iskolának átadott péktermékeit, arra a következtetésre jutott, hogy azok nem jelentenek veszélyt az egészségre viszont az összetevők mennyisége és aránya eltér a törvény által meghatározott paraméterektől.

A Fogyasztóvédelem értesítése szerint pedig november és január között több mint 20 intézményben végzett ellenőrzéseket. Az ellenőrző szervhez beérkezett panaszokat kivizsgálva három alkalommal büntették meg az illető megyén kívüli céget 40 ezer lej értékben. A hivatal ugyanakkor jelezte, hogy a rendszeres ellenőrzések mellett a továbbiakban kiemelten figyelik a bepanaszolt vállalkozás kiszállított termékeit. Az Országos Versenyhivatal álláspontja szerint az ügy nem tartozik a hatáskörükbe. Hargita Megye Tanácsa is felszólította az illető céget, hogy  tartsa be a törvény által előírtakat. Mindezek mellett az iskolák vezetőségét is felszólítják, hogy átvétel előtt ellenőrizzék a termékek szavatossági idejét, minőségét, állagát, a feltüntetett mennyiséget, ha eltérést észlelnek ne vegyék át azt, észrevételeiket pedig továbbítsák a hatóságok felé, hiszen az iskola is felelősséggel tartozik a gyerekek iránt.

Borboly Csaba megyeelnök reméli, hogy az egyetem vezetősége és hallgatói készséggel válaszolnak a felkérésre és segítenek az áldatlan állapot megszüntetésében, mint mondta, amennyiben ehető lenne a kifli akkor azt a gyerekek elfogyasztanák. A megyeelnök ezzel kapcsolatos bejegyzése itt érhető el. A témában megjelent korábbi közleméyeink a honlapon olvashatóak.

 

Csíkszereda, 2017. január 27.


[ Tej-kifli program ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774