Együttműködnének Hargita megyével a turizmus erősítése érdekében

Zala megyei jó példákat vizsgáltak meg

(0 Szavazat)40 megjelenítés

A Zala megyei turizmust mutatta be Pál Attila, Zala Megyei Önkormányzat elnöke és Pácsonyi Imre alelnök Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökének. A látogatás során a legfontosabb téma a magyarországi megye vidéki turizmusa szolgáltatta, amelynek elemei átültethetőek és ráépíthetőek a székelyföldi jellegzetességekre is. Az eseményeket összekötve a vendégek, turisták maguk választhatnak a csomagokból és állíthatnak össze maguknak egész programokat. Az események széleskörűek és változatosak mint például pótkocsis traktortúra, parasztolimpia, települések helyi jellegzetességeire alapozó faluünnepségek, kalandpark. Mindezek mellett Hargita megyéhez hasonlóan erősödik a kerékpáros turizmus is, Zala megyében azonban a kölcsönzési rendszert is fejlesztik ezen a téren.

Mindezek mellett Lenti városában Horváth László polgármester a helyi tejtermékek előállításáról beszélt, főként a helyi kistermelők által készített sajttermékeit mutatta be, valamint a gyógynövény és zöldség szárítást, amelynek a városban komoly gyakorlat van.

Látványos és tartalmas időtöltés a kalandjárat, amely révén a turisták számos helyen pihenhetnek és piknikezhetnek a szabadban. Ezt a jó gyakorlatot Borboly Csaba szerint Székelyföldön is számos településen létrehozható, hiszen kevés ráfordítást igényel és így összeköthetőek a különböző vendégfogadók ajánlatai is.

Szóba került a fiatalok ügye és az elvándorlás témája. A nyugaton tapasztalható veszélyek következtében egyre többen térnek haza, amelyre fel kell készülni, többek között a magyarországi kormány családtámogató programjai is ezt a célt szolgálják.

Ugyancsak Zala megyében Hévíz városában is látogatást tett Borboly Csaba, ahol a város által működtetett repteret nézték meg közösen. A közeljövőben ugyanis egy szándéknyilatkozatot írna alá Hargita és Zala megye, valamint Hévíz városa. A csíkszeredai reptér megépülése esetén légi összeköttetés jönne létre Székelyföld és Nyugat-Magyarország között.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint több területen lát lehetőségeket az együttműködésre, amely révén egymást erősítve és egymás gyakorlatait átültetve lehet fejleszteni a két megyét és a kölcsönös látogatások során ezeket még részletesebben kidolgozhatják.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774