Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Hargita és Vas megye

Testvérmegyei kapcsolat épül

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Hargita megye és a magyarországi Vas megye együttműködéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke augusztus 23-án, kedden Szombathelyen. A két megye elöljárója szorgalmazza a testvérmegyei kapcsolat kialakítását és ennek jegyében az együttműködést számos területen. Például kölcsönösen megismernék egymás pályázati rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait, a katasztrófa- és polgárvédelemben közös gyakorlati programokat, képzéseket kezdeményeznek, támogatnák egymást a befektetők vonzásában, szorgalmazzák az ifjúság támogatása érdekében kialakított közös programok, projektek lebonyolítását.

A felek abban is egyetértettek, hogy Hargita és Vas megyének együtt kell működnie a megyei értéktárak feltérképezésében és népszerűsítésében. Hargita megye Vas megyei szakemberek segítségét kéri a Hargita-hegység fejlesztésében – amely Hargita Megye Tanácsa kiemelt, stratégiai fontosságú projektje –, szorgalmazzák a turisztikai szövetségek, egyesületek szakmai tapasztalatcseréjét, közös ifjúsági, turisztikai, kulturális programokra pályáznának az Európai Uniónál, legalább félmillió euró értékben. A két megye települései közti testvérkapcsolatok kialakítására is törekedni fognak, állapodott meg a két elöljáró.

Majthényi László meghívta Hargita Megye Tanácsa csapatát a jövő februári böllérversenyre, amely kiváló alkalom lesz a székelyföldi önkormányzat bemutatkozására Vas megyében.

Csíkszereda, 2016. augusztus 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774