Egyre jobb körülmények várják a kismamákat a csíkszeredai szülészeten

Nyolcvannegyedik alkalommal szerveztek szülészetlátogatást a megyei kórházban

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Nagy volt az érdeklődés a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztálya iránt december 14-én: mintegy harminc várandós kismama és kísérőik látogattak el az intézménybe, akiket teával vártak egy beszélgetésre, majd végigjárták a kórtermeket.

A Csíki Anyák Egyesülete által kezdeményezett látogatásoknak ez volt a 84. alkalma, a szervezést mostantól a kórház vállalta át, az egyesülettel továbbra is partnerségben, amit Konrád Judit kórházmenedzser az elmúlt évekbeli fejlesztések egyik eredményének tulajdonított.

A látogatáson részt vett Borboly Csaba, az intézményt fenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki hozzászólásában kifejtette, hogy az elmúlt egy évben hatalmas változás történt az osztályon, és arról biztosította a résztvevőket, hogy folytatják a kórház fejlesztését. „Folyamatosan növeljük a megyei kórház színvonalát, de a szülészeti osztály külön figyelmet érdemel. Az elkövetkező hat évben arra a szintre szeretnénk jutni, hogy ne kelljen távoli kórházakba utazni, hanem itt tudják ellátni az esetek nagy többségét. A megyei kórház szülészetén ez már megvalósult: már nem járnak át tömegesen Csíkból Székelyudvarhelyre szülni. Gratulálok a látogatásokat kezdeményező Csíki Anyák Egyesületének, valamint a szervezést átvállaló Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének” – mondta a megyei tanács elnöke.

Kraft Hunor Norbert nőgyógyász szakorvos szerint ezek a látogatások azért fontosak, mert a részt vevő kismamák szüléskor már egy ismerős környezetbe érkeznek. Céljuk a látogatások számának növelése és tartalmának bővítése, mondta el a nőgyógyász.

A jelenlévőkkel Koncsag Zsuzsanna szülésznő ismertette a szüléssel kapcsolatos kórházi tudnivalókat, Füstös Annamária neonatológus az újszülöttek ellátásáról beszélt, Kiss Gyöngyi, a szülészeti osztály főnővére a gyermekágyi időszak tudnivalóit ismertette, Tulit-Incze Ágnes, a szülészeti-nőgyógyászati osztály pszichológusa pedig tanácsadásra adott lehetőséget a várandósoknak. Az érdeklődők meglátogatták a szülőszobákat, valamint az újdonságnak számító aranyóra-kórtermet és látogatótermet is.

Csíkszereda, 2019. december 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774