Egyre gyakoribbak a medvetámadások Hargita megyében

Közeledik a betakarítás, erőteljesebb intézkedésekre van szükség!

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Gyergyóditróban találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és munkatársai Puskás Elemér polgármesterrel és a napokban történt medvetámadás szemtanúival, hogy közösen megoldást találjanak a hasonló esetek elkerülésére. A megyeelnök azt követően látogatott a helyszínre, hogy csütörtökön, szeptember 1-jén a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházban meglátogatta azt a fiatalembert, akit a héten súlyosan megsebesített egy medve. A hajtásban részt vevők szerint aznap legalább négy medve támadt rájuk, az egyik vadász lélekjelenlétének köszönhetően három medvét sikerült elzavarni, a negyedik pedig megtámadta az azóta kórházban fekvő fiatalembert, akit a vadász mentett meg.

A megyeelnök és munkatársai a helyiekkel közösen igyekeznek megoldást keresni a medveproblémára. A helybéliek felháborodásukat fejezték ki a történtekkel kapcsolatban, különösen most, amikor közeledik az őszi betakarítás, amely egybeesik a vadak azon periódusával, amikor a téli hibernálásra készülnek. Ez Ditróban különösen veszélyesnek ígérkezik, hiszen az említett kukoricatáblában a tulajdonos elmondása szerint legalább öt medve található, amely jelentős kárt okoz a termésben.

Több dologban is megegyeztek a jelenlévők. A betakarításkor a megyei tanács munkatársai visszatérnek a helyszínre, ugyanakkor közösen igyekeznek felmérni a megye valós medvepopulációját, és jövőre szorgalmazzák a kilövési kvóta emelését. Mindezek mellett kárfelmérést is végeznek.

A falubeliek segíteni fognak a kórházban fekvőnek a betakarításban Hargita Megye Tanácsa támogatása mellett.

A medvetámadás helyszínéről a közösségi oldalon tekinthetnek meg egy rövid videót.

Csíkszereda, 2016. szeptember 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774