Egymást erősítő ötletekre van szükség, hogy ne maradjon támogatás nélkül Hargita megye nagyrésze

A jelenlegi előterjesztés szerint a Regionális Operatív Program forrásai 75%-a elkerüli Hargita megyét

(0 Szavazat)26 megjelenítés

„Hargita megyének 2/3-a vidéken vagy kisvárosban él. Sajnos a jelenleg konzultációra bocsátott európai uniós programtervezetek nem támogatják, vagy teljesen kizárják ezeket a területek, és nem engedhetjük, hogy megyénk nagyrésze támogatás nélkül maradjon. Azt akarjuk, hogy a kiírások a Hargita megyei, székelyföldi valóságot támogassák! Ezért várjuk mindenkitől az ötleteket, hogy azokra hivatkozva lobbizni tudjunk itthon és Brüsszelben egyaránt” – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeelnök, aki bemutatta Hargita Megye Tanácsának új platformját.

A megyei tanács létrehozta az https://ideideproiecteue.judetulharghita.ro/ kétnyelvű oldalt, ahova várják az ötleteket az európai uniós projektekhez. A cél az, hogy az EU-s forrásból megvalósuló programok egymást erősítsék, és nagyléptékű fejlesztésekre adjanak lehetőséget a következő finanszírozási ciklusban. A konzultáció zajlik a Hargita 2030 – közös jövőkép kidolgozása kapcsán is, a stratégia összesíti azokat az elképzeléseket, hogy milyen legyen Hargita megye 2030-ra.

„Hargita megyének, Székelyföldnek szüksége van az európai uniós forrásokra, és most van az az időszak, amikor Románia kormánya megköti a szerződést az Európai Unió bizottságával. Sajnos, a ma konzultálásra bocsátott tervezetek nem támogatják a vidéket és a kisvárosokat, márpedig Hargita megyének 2/3-a él ezeken a részeken, ezért változtatnunk kell. A feltöltött ötletek kapcsán az adatvédelmet garantáljuk, ezekre azért van szükségünk, hogy a Hargita megyei valóságot fenn tudjuk tartani itthon és Brüsszelben egyaránt. Azt szeretnénk, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban minél nagyobb léptékben tudjunk fejleszeni EU-s forrásokból Hargita megyében, Székelyföldön, azért lobbizunk, hogy a kiírások az itteni valóságot támogassák” – mondta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán közzétett videójában is bemutatta az új platformot:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/590183951614027/

Várják az ötleteket a polgármesteri hivataloktól, a műemléktemplommal rendelkező egyházaktól, a vállalkozóktól, a gazdáktól, a civil szervezetektől, magánszemélyektől, akik EU-s pénzekből kívánnak fejleszteni.

 

Csíkszereda, 2020. május 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774