Egyházaink erősítik a hitet, a hit összekovácsolja a közösséget

Hitéleti tevékenységekben partner Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Hitéleti tevékenység és konferencia támogatásáról, a Szejkefürdői Unitárius Találkozó támogatásáról, valamint a SzUVI tábor (unitárius vasárnapi iskolás tábor) költségeinek fedezéséről írt alá egyházegyüttműködési szerződést június 19-én, szerdán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron.

Délelőtt Székelyudvarhelyen Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Bíró Barna Botond térségi alelnök Simó Sándor lelkésszel, a Székelyudvarhelyi Unitárius Egyházkör esperesével írta alá az egyházegyüttműködési szerződést. A Szejkefürdői Unitárius Találkozó egy 19. században feljegyzett unitárius vallásos találkozóra gyökerezik vissza. Később szokássá vált, hogy a Kis- és a Nagyhomoród-menti unitárius egyházközösségek a mezei munka befejezése után augusztus utolsó vasárnapján felmentek Homoródfürdőre, ahol a források mellett istentiszteletet tartottak, majd mulattak. A kommunista időszak alatt szünetelt ez a hagyomány, újjáélesztésére és egyetemes szintre való emelésére 1999-ben került sor. Az idei találkozót 15 000 lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa.

A Székelyudvarhelyi Unitárius Egyházkör 13 000 lejes támogatásban részesült, amelyből hitéleti tevékenység, zarándoklattal egybekötött konferencia valósul meg.

A délutáni órákban a Székelykeresztúri Unitárius Egyházközség képviseletében Tódor Csaba lelkésszel írt alá a megyeelnök egyházegyüttműködési szerződést. Hargita Megye Tanácsa 16.800 lejjel támogatja idén az augusztus 5-11. között sorra kerülő SzUVI Tábort, az unitárius vasárnapi iskolás tábornak Csehétfalva ad otthont.

– A történelmi magyar egyházak felelős szerepet vállalnak, ehhez a politikai tisztséget betöltő személyeknek kötelességük, hogy hozzájáruljanak ehhez a munkához. Még sok feladatunk van, amit közösen kell megoldjunk, a fiataljaink itthon maradása és hazatérése érdekében.  Az egyházi személyek tevékenysége nélkül nem lehet Székelyföldet építeni, fejleszteni, ezért közös munkára van szükség! – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Csíkszereda, 2019. június 19.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774