Egyeztettek a csíkcsicsói Olt-híd kapcsán

(0 Szavazat)56 megjelenítés

Megbeszélést tartottak a megyeházán pénteken, június 26-án annak érdekében, hogy a csicsói Olt-híd munkálatait felgyorsítsák. A megbeszélésen jelen volt Zsombori László, Hargita Megye Tanácsa beruházási vezérigazgatóságának vezetője, Jakab Csaba István tanácsos, Becze Attila, Csíkcsicsó község polgármestere, Lutz Levente alpolgármester, valamint a jászvásári Via Pont Invest építő cég képviseletében Răzvan Băduleț technikai igazgató. 

A kivitelező anyagi befektetése okán, a nyolc vasbetonnal megerősített hídelemek beszerzése és leszállítása után, anyagi gondokra hivatkozva előleget kért Hargita Megye Tanácsától.  Mivel ez a lehetőség nem megvalósítható, hiszen nem képezi  a szerződés tárgyát, ugyanakkor annak érdekében, hogy a munkálatokat gyorsított ütemben folytathassák, a felek abban egyeztek ki, hogy a kivitelező egy kereskedelmi bankon keresztül meghitelezi további munkálatait, a megyei tanács pedig a kincstár számlájára utalja majd a kifizetéseket, ahová a kivitelező tartozik. Ennek érdekében az építő cég a jövő hét folyamán egy átiratot juttat majd el Hargita Megye Tanácsához. Răzvan Băduleț addig is a munkálatok folytatásáról biztosította a megbeszélésen résztvevőket, és ígéretet tett, hogy év végéig elkészülnek a híddal.

A törvények által kötelezett legalacsonyabb áron történő közbeszerzésnek köszönhető a híd körül kialakult akadály, Zsombori László vezérigazgató szerint azonban a fent vázolt megoldás kimozdíthatja jelenlegi helyzetéből az ügyet, és a kivitelező ígéretének megfelelően, felgyorsulhatnak a munkálatok.

 

Csíkszereda, 2015. június 28. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774