Egyeztettek a Balánbányán létesítendő képzési központról

A Hargita megyei önkéntes alakulatok szakmai fejlődését erősítik

(0 Szavazat)22 megjelenítés

Újabb egyeztetésre került sor Csíkszentdomokoson a Balánbányán létrehozandó képzési központ kapcsán december 9-én, szombaton Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere és Csóka Károly, Békés Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke jelenlétében. Mint azt korábban írtuk (http://bit.ly/2jDEaDg) a volt bányavállalat irodaházát újítanák fel erre a célra, amely Csíkszentdomokos Önkormányzatának tulajdona. 

A felek a magyarországi források lehívásának lehetőségeiről is egyeztettek. Ugyanakkor Borboly Csaba szerint a központ létrehozásához és működtetéséhez megyei szintű összefogás szükséges az önkéntesek részéről. Mint mondta, most már az alakulatokat sikerült felszerelni így a képzésükre kell koncentrálni. Ehhez kívánnak hozzájárulni a központ létrehozásával, amely megfelelő helyszínt biztosítana, hiszen a területen gyakorlatozni is lehet majd. Karda Róbert polgármester szerint mivel az önkéntes tűzoltók tevékenységére nagy szükség van ezért kiemelten fontos, hogy a tűzoltók megfelelő szakmai képzésben részesüljenek, amelyhez jó helyszínt kívánnak biztosítani a központ által. A polgármester ugyanakkor elmondta, hogy a helyi önkéntesek, a helyi önkormányzat, a megyei tanács és a magyarországi önkéntes tűzoltó szövetség között a jó együttműködésnek köszönhetően sikerül elérni a kitűzött célokat.

Az említett központ a tervek szerint a megye összes önkéntes alakulatát kitudja majd szolgálni. Emellett közel ötven fő számára szálláshelyeket kívánnak kialakítani nem csak az ide érkező önkénteseknek, hanem akár külföldi vendégek számára vagy turisták számára is.

Csíkszereda, 2017. december 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774