Egyetemistáknak hirdet pályázatot Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete

(0 Szavazat)64 megjelenítés

Pályázatot hirdet a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara hallgatóinak és más akkreditált nappali tagozaton tanuló egyetemistáknak Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete. A pályamunkákat három témakörben várják: agrár- és élelmiszertudományok, vidékfejlesztés és faluszociológia, fenntartható technológiák. Azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2019-2020-as tanévben alap- vagy mester képzésen tanulnak, a beküldési határidő március 20., 12 óra. Minden kategóriában díjaznak egy pályázatot, a díj értéke 1000 lej.

– Azért dolgozunk, hogy segítsük fiataljainkat a pályaválasztásban. Átalakítsuk az oktatási rendszerünket, hogy diákjaink a munkaerőpiacon hasznosítható tudással a birtokukban hagyják el az iskolapadot, és ebben oktatóink is tudják segíteni őket. A vidékfejlesztés területén pedig az a célunk, hogy korszerű állapotok uralkodjanak, vonzóvá tegyük fiataljaink számára is, és benépesedjen a vidék – ismertette a pályázat célját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az elmúlt években prioritásként kezelte Hargita Megye Tanácsa és a Vidékfejlesztési Egyesület a vidék fellendítését, a munkahelyteremtést és a gazdák összefogását. Ennek a munkának az eredménye többek között, hogy ma a gazdák összefogásával működik a székelykeresztúri, a gyimesi és a szépvízi tejgyár, az európai uniós Székely termék védjegy több mint ezer családnak biztosít jövedelmet.

A meghirdetett pályázat célja, hogy ösztönözze Hargita megye fejlesztési lehetőségeinek elmélyült tanulmányozását, a létező és új kihívások vizsgálatát, a helyi, illetve a megyei szinten hasznosítható újítások bevezetését elősegítő elemzések készítését, valamint a gazdasági szakemberek képzését. A pályamunkának kötelezően hivatkoznia kell az érvényes Hargita Megyei Agrár  és Vidékfejlesztési Stratégiára.

A kiírás részletei és a jelentkezési űrlap az alábbi linken található:

https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/palyazatok-projektek/aktiv-palyazati-kiirasok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/innovativ--hargita--tematikus-palyamunka-program.html

Csíkszereda, 2020. március 5.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774