Egyetemi Állásbörze az Ifjúság Évében

Felsőfokú végzettséggel rendelkezőket várnak

(0 Szavazat)61 megjelenítés

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, a Csíkszeredai Hallgatói ÖnkormányzatHargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működőHargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Egyetemi Állásbörzét szervez április 12-én, csütörtökön 10-16 óra között az egyetem épületében – erről tartottak ma sajtótájékoztatót a szervezők.

– Nagy öröm számunkra, hogy közösen tudjuk az állásbörzét meghirdetni a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára. Meggyőződésem, hogy most már a romániai munkaerő-piacon is érvényesül az, ami Európa szerte, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek is meg van a maguk szegmense a munkaerőpiacon, amely képes az ő szakértelmüket alkalmazni és megfizetni – fogalmazott dr. Lázár Ede dékán, aki a személyes találkozás fontosságát emelte ki az állásbörzével kapcsolatosan.

– Sok esetben a kereslet a kínálattal nem találkozik, ezért tartjuk fontosnak, hogy összehozzuk egy térbe azokat a lelkes munkát kereső fiatalokat és vállalkozókat, intézményvezetőket, akik akarnak alkalmazni fiatalokat. Ebben rásegítő, ráerősítő szerepet tudunk vállalni, kiemelten most az #IfjúságÉvében, és továbbra is felajánljuk az egyetemi évek alatt a gyakornoki lehetőséget Hargita Megye Tanácsánál és alintézményeinél – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Arra is rámutatott, hogy a megyei tanács az egyik legnagyobb alkalmazója a Sapientia egyetemet végzett hallgatóknak és meg vannak velük elégedve.

Szőcs-Mátyás István, menedzsment vezérigazgató hozzáfűzte: lehetőséget kell biztosítani a fiatal munkakeresők számára, hogy megismerjék azokat az opciókat, amelyeket a munkaerő-piac biztosítani tud számukra a térségben. Végül Lukács Zoltán-Levente, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége igazgatója felvázolta azokat a tevékenységeket, amelyeket a pályaorientáció erősítése érdekében végeznek.

Az állásbörze felhívását mintegy 400 székelyföldi vállalatnak küldték el, a részvételi szándékot e-mailben kell jelezni az allasborze@uni.sapientia.ro e-mail címen.

Az egyetemi állásbörzét megelőzi egy felkészítő nap, amelyre április 10-én kerül sor.

Csíkszereda, 2018. március 29.


[ Ifjusági hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774