Egy jó szakma több ezer lejes fizetést is kínál

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Mint arról már hírt adtunk, nemrégiben együttműködési egyezményt írt alá Gyergyószentmiklóson és Ditróban a Hargita megyei szakoktatás fellendítése érdekében Hargita Megye Tanácsa, a helyi önkormányzat, a tanfelügyelőség, a vállalkozói szervezet és a helyi iskola vezetősége.

Az együttműködési egyezmény folytatásaként május 27-én, pénteken az aláíró felek a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceumban hívták találkozóra a VII-VIII. osztályos diákok szüleit. A találkozón részt vet Borboly csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barabás Csaba, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője, Czink Attila, Gyergyószentmiklós megbízott alpolgármestere, Görbe Péter Hargita Megye főtanfelügyelője, Portik Hegyi Kelemen főesperes, valamint Bajkó Tibor, az Arbor Vállalkozók Szövetségének elnöke.

A megbeszélésen lehetőség adódott a vállalkozóknak, hogy ismertessék azokat a szakmákat, amiket kínálnak az iskolák, szóltak arról is, hogy jelenleg milyen fizetést biztosítanak és milyen munkalehetőségek vannak. Azok, akik valóban szakembernek számítanak akár több ezer lejes fizetést is megkereshetnek havonta – hangzott el.

Borboly Csaba megyeelnök bemutatta az Elemző Csoport által a nyolcadik osztályosok körében végzett felmérés eredményeit, amely a pálaválasztási tanácsadás sikerességét vizsgálta. A tanácselnök úgy véli, hogy szakítani kell azzal a mentalitással, hogy a szakiskolák csak munkaerőt képeznek, és nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vállalkozói szellem népszerűsítésére.

– Segíteni kell minél több végzőst, hogy saját magának teremtsen munkahelyet, vállalkozon! – hangsúlyozta Boboly Csaba.

Barabás Csaba, a megyei tanács Fejlesztési Ügynökségének igazgatója rámutatott arra, hogy a megállapodás értelmében a megyei tanács és a városi önkormányzat támogatja az iskolákat, hogy minél jobban felszerelt tanműhelyekben sajátíthassák el a szakmát, ugyanakkor a vállalkozók vállalják, hogy ezen szakosztályok végzőseinek munkát fognak biztosítani. A találkozón a jelen lévő iskolák is bemutatták, hogy milyen szakmák oktatását indítják be az ősszel.

Csíkszereda, 2016. május 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774