Egy helyi állattartó megsebesítette Máréfalva polgármesterét

Borboly Csaba: erőteljesen fel kell lépni a törvénytelen legeltetés ellen

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Több szúrással megsebesített egy törvénytelenül legeltető személy Kovács Imrét, Máréfalva polgármesterét április 6-án. Egy helyi állattartóról van szó, aki törvénytelenül legeltetett mások területein, az elöljáró pedig többszöri lakossági bejelentés nyomán ment ki a helyszínre. Az illető rátámadt a polgármesterre, aki jelenleg a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi osztályán fekszik. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszélt Mihalache Constantin megyei rendőrparancsnokkal, aki biztosította, hogy teljes erővel keresik a tettest, bevonták az ügyészséget is, és bíznak benne, hogy minél hamarabb elő tudják állítani.

– Ez a sajnálatos eset is figyelmeztet minket arra, hogy sok még a probléma az országban, a megyében. A legeltetés idén sem gondmentes, és ebben a témakörben már nem elég tájékoztatni, hanem erőteljesen fel kell lépni. Jelen pillanatban, ilyen körülmények között nem lehet megvédeni azoknak a területtulajdonosoknak az érdekeit, akiknek a területükre ráhajtják állataikat a nagyobb állománnyal, de ahhoz szükséges legelős területtel nem rendelkező gazdák – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.

A megyeelnök beszélt a máréfalvi polgármesterrel, aki azt mondta, azt szeretné, hogy azok, akik ehhez hasonló módon szeretnének előnyt szerezni, tanulnának ebből az esetből, és rájönnének, hogy nem ez a helyes út.

Csíkszereda, 2017. április 6. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774