Egy biztonságosabb városért

Hargita Megye Területi Közrendi Hatóságának közleménye

(0 Szavazat)27 megjelenítés

Hargita Megye Területi Közrendi Hatósága kezdeményezésére 2015. november 6-án megbeszélést tartottak a megyei rendőrség, az országos rendőrség székelyudvarhelyi, illetve a helyi rendőrség és a Közbiztonságért Egyesület képviselőinek részvételével Székelyudvarhely közbiztonságának aktuális kérdéseiről. 

A párbeszéd során a civil szervezet képviselői előterjesztették a legfontosabb problémákat, amelyek a város közvéleményét foglalkoztatják, és sikerült közösen megfogalmazni néhány megoldási javaslatot. Ezek szerint a helyi és az országos rendőrség a közös járőrözés során fokozott figyelmet fog fordítani a mulatóhelyek környékére, különösen hétvégeken, az éjszakai órákban. Elhangzott, hogy a rendőrség tekintélye, a bizalom csak a fokozott odafigyelés és a törvények határozott alkalmazása révén növelhető. A törvény előtt mindenki egyenlő, nem lehet kivételt tenni, ugyanakkor fontos a polgárok részvétele és együttműködése az eredményesség érdekében. Szó esett a város közvéleményét foglalkoztató legutóbbi verekedésről is, a rendőrség feljelentés hiányában is megkezdte az ügy kivizsgálását.

A Közrendi Hatóság folytatja a közbiztonságért felelős szervezetek közötti párbeszédet. Fontosnak tartjuk a polgármesteri hivatal, a helyi önkormányzat szerepét a közrend és a közbiztonság területén, hiszen az engedélyek, szabályozók kibocsátása az ő feladatkörükbe tartozik. A helyi rendőrség megalakítása sikeres döntés volt, és növelte a város közbiztonságát.

Legyen egy jó együttműködés a városlakók érdekében, egy biztonságosabb városért!

Hargita Megye Területi Közrendi Hatósága

Székelyudvarhely, 2015. november 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774