Egészségügy, fejlesztés és sport – ülésezett Hargita Megye Tanácsa

Rendkívüli tanácsülést tartottak Székelyudvarhelyen

(0 Szavazat)24 megjelenítés

– Fontosnak tartjuk, hogy a megyei tanács tevékenységében azokat a programokat, azokat az ügyeket vigyük előre, amelyek pénzt is hoznak a megyének, ilyen szempontból nagyon fontos volt a mai tanácsülés. Bízom benne, hogy ezek a beruházások, fejlesztések, amelyeket ma a testület megszavazott mindannyiunk hasznára fognak válni – nyilatkozta a Székelyudvarhelyen megtartott rendkívüli tanácsülés végén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont székhelyén megtartott ülésen részt vett Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor is, aki beszámolt arról a szenátus által elfogadott módosításról, ami lehetővé teszi, hogy civil szervezetek, fejlesztési társulások is lehetnek finanszírozó entitások.

A testület egyhangúlag megszavazta, így folytatják az együttműködést az Egészségügyi Minisztériummal, közösön a Kovászna megyei kórházzal, hogy közel 3 millió eurós nagyságrendű európai uniós forráshoz jussanak a csíkszeredai járóbeteg rendelő felszerelésére és javítására.

A csíkszentmártoni korai fejlesztőben is szeretnék azt elérni, hogy a nagyon kis gyerekek számára olyan terápiás kezelések induljanak el, amely segíthet már nagyon kis korban a gyereket a társadalom hasznos tagjává tenni, és a különböző hátrányok, akadályoktól mentesen segíteni, hogy felzárkózzon és meggyógyuljon. Ugyanakkor a balánbányai nappali központ is anyagi támogatásban részesült.

– Ha nehezen is, de sikerült most már a bürokratikus útvesztőnek a végére járni és tudjuk támogatni a Csíkszeredai Sportklubot. Bízom benne, hogy a csapat ezt érdemben fel tudja használni az év végéig, és hozzák azokat az eredményeket, amelyekre mindannyian büszkék vagyunk nem csak Csíkban, hanem egész Székelyföldön – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A zetelaki járda ügyében is előrelépés történt, az új, magasabb értékű kiírásra várják a jelentkezőket, hogy befejeződjön a munkálat.

Borboly Csaba videó bejelentkezése itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. október 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774