Edzőtáborozott a csíkszentkirályi Vadrózsa Néptánccsoport

(0 Szavazat)59 megjelenítés

A csíkszentimrei Büdösfürdőn tartotta háromnapos edzőtáborát a csíkszentkirályi Vadrózsa Néptánccsoport július 11–13. között. A tábor első napján, július 11-én, hétfőn a kiutazás után bemelegítővel kezdődött a menedékháznál a program, majd tánctechnika következett. Mivel a csoportnak már nagyon régen oktattak felcsíki táncokat, illetve koreográfiát, a ráhangolódás után tánctanulás következett öt órán keresztül. 

Másnap reggeli tornával kezdődött a nap, majd az előző napon megtanult táncfigurákból következett a koreográfia összeállítása. Déltől gardonyozni tanultak a csoport tagjai Kósa Gabriella vezetésével, délután Gál Mária csoportvezető, csíkszentkirályi helytörténész vetítettképes helytörténeti bemutatót tartott az ifjak számára. Estére kilátogatott a tábor helyszínére Székely Ernő, Csíkszentkirály község polgármestere, a csíkszentkirályi népi zenekar Bőjte József alpolgármester vezetésével, valamint Gáborné Csiszer Anna népdalénekes, aki érdekes történeteket mesélt a Hargita Székely Nemzeti Népi Együttesnél töltött időszakából, és szép népdalokat tanított meg a táborozóknak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is kilátogatott a helyszínre, aki a többi vendéggel együtt megtekinthette a tánccsoport által újonnan készített felcsíki tánckoreográfia bemutatását.

Az est éjfélig tartó táncházzal és dalolgatással zárult.

Szerdán a reggeli torna után a meglévő tánckoreográfiákat javították és gyakorolták, délután zárásként a Maradj talpon a Vadrózsában játék következett, ahol a csoport tagjai csapatokba osztva az elmúlt időszakról szóló kérdésekre kellett válaszoljanak.

Nagyon hasznos három napot töltöttek el a Vadrózsa tagjai, gazdagodott a tánc-, ritmus-, illetve az énektudásuk. Mivel ők maguknak készítették elő az ételeket, így fejlődött a felelősségtudatuk, valamint a tervezett közösségépítés is sikeresre alakult. A táborban részt vevő csíkszentkirályi fiatalok bizonyosságot tettek arról, hogy tudnak pontosan, igényesen, tudatosan élni, és a modern technikát hanyagolva tesznek a közösségért. Igényesen éltetik hagyományainkat, modern életformát kovácsolva az őseinktől kapott kincsekből, összegezték Kósa Gabriella és Kelemen Szilveszter néptáncoktatók.

A programot szervező Csíkszentkirályért Egyesület és a Vadrózsa Néptánccsoport ezúton is köszönetét fejezi ki Székely Ernő polgármesternek, a Bőjte József alpolgármester által vezetett népi zenekarnak, Gáborné Csiszer Annának, Gál Máriának, a táncosok szüleinek, az András Alapítványnak, Csíkszentkirály Önkormányzatának, valamint Hargita Megye Tanácsának, amely ifjúsági pályázati programja keretében támogatta a tábor létrejöttét.

 

Csíkszereda, 2016. július 18.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774