Dolgoznak az atyhai úton

Helyben, a faluközösséggel közösen tudunk megoldást keresni a problémákra

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Dolgoznak a munkagépek a 136A megyei jelzésű úton a Korond községhez tartozó Atyhában. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke csütörtökön, augusztus 18-án látogatott Atyhába, ahol a megyei tanács munkatársaival, Katona Mihály polgármesterrel, a kivitelező Multipland cég képviselőjével, valamint az atyhai lakosokkal közösen mérték fel a jelenleg zajló munkálatokat. A beruházás során balaszttal, illetve törtkő réteggel elkészítették az utat, ezt követően két réteg aszfalt kerül rá. Emellett megoldják a vízelvezetést, kiássák a sáncok vonalát és kialakítják az átereszeket, ahol szükséges, valamint a kapubejáratokat és a mellékutcákat is feljavítják.

Ugyanakkor szeretnék tovább folytatni a megkezdett beruházást és egészen az országútig rendbe tenni az utat, amint a tervezőtől megérkeznek a szükséges adatok Hargita Megye Tanácsa további közel 5 kilométerre kiírja a közbeszerzést.

A megyeelnök azt követően látogatott Atyhába, hogy a lakosság részéről több aggodalom is megfogalmazódott, amelyekhez a megyei tanács segítségét kérték.

Borboly Csaba megyeelnök elbeszélgetve a lakosokkal elmondta, hogy Atyhában erős faluközösség él, akik együttműködnek, hiszen az otthoni munkához hasonlóan egy út felújítás is felfordulással jár. – Fontos, hogy olyan településeken is, mint Atyhában rendbe tegyük útjainkat, még ha gondokkal jár is, hiszen fiataljaink számára biztosítanunk kell az infrastruktúrát, ellenkező esetben elvándorolnak. Hiszem, hogy a jelenlegi gondokat közösen megtudjuk oldani, mert a tervező amit elrontott azt helyre kell tegyük, azt pedig csak úgy lehet, ha eljövünk ide és szóba állunk a lakosokkal és közösen, helyben keressük a megoldásokat – mondta a megyeelnök, köszönetét fejezve ki Katona Mihály polgármesternek, amiért dolgozik a közösség érdekében. A megyeelnök igéretet tett, hogy nem sokára újra a településre látogat.

Csíkszereda, 2016. augusztus 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774