Dolgoznak a büdösfürdői úton

Elkezdték a karbantartási munkálatokat Csík térségében

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Karbantartási munkálatoknak fogtak neki a Büdösfürdő felé vezető 123D jelzésű megyei úton szeptember 24-én, csütörtökön. Ezzel elkezdődött a Csík-térségi megyei besorolású utak karbantartása, ami az említett szakaszon padkavágást, sánc- és áteresztakarítást, valamint kövezést jelent. 

Erről a helyszínen, a 10-es kilométernél tájékoztatta a sajtót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Incze Csongor, az intézmény alelnöke. Jelen volt Székely Ernő, Csíkszentkirály polgármestere is. Incze Csongor elmondta, hogy a munkálatokra kiírt közbeszerzést három csoportra osztották, az elsőbe a büdösfürdőin kívül még a 121G (Kászonújfalu–Jakabfalva) és a 123 (Szentsimon–Szentmárton–Csinód) tartozik, az előbbin átereszt javítanak és betonmunkát végeznek, utóbbin pedig padkavágást, sánc- és áteresztakarítást, kövezést, valamint hídkorlátfestést. A második csoportba felcsíki megyei utak tartoznak: 123F (Csiba–Csicsó – kövezés, padkavágás, sánctakarítás), 125 (Csíkdánfalva–Balánbánya – padkavágás, sánc- és áteresztakarítás, hídkorlátfestés), 138A (Hargitafürdő – padkavágás, sánc- és áteresztakarítás). A harmadik csoportban a következő utakon végeznek karbantartást: 127A (Hidegség – kövezés, padkavágás, sánc- és áteresztakarítás, hídkorlátfestés), 127B (Jávárdi  – padkavágás, sánc- és áteresztakarítás, kövezés). A munkálatok összértéke 850 920,58 lej.

Az alelnök azt is elmondta, hogy a nyári karbantartás azért késlekedett, mert a tavalyi nyertes prahovai céggel csak idén sikerült szerződést bontani, mivel nem végezte el a rá bízott munkát, majd a nem megfelelő dokumentáció miatt másodszorra is meg kellett hirdetni a közbeszerzést. Mindannyian tanultak az esetből, a prahovai céget két évre eltiltották a Hargita megyei közbeszerzésektől, és ezzel számolnia kell minden versenytárgyalást nyerő cégnek, ha nem teljesíti a szerződésben foglaltakat, hangsúlyozta Incze Csongor. Azt is elmondta, hogy a törvény által maximálisan megengedett mennyiségű anyaggal végzik a karbantartást, a hat méter széles megyei utakon 300 köbméter tört követ használnak fel egy kilométeren. Az összesen 16 kilométer hosszú büdösfürdői úton 4,2 km-t borít aszfaltréteg, és 4,5 kilométeres aszfaltozatlan szakaszon folynak jelenleg a karbantartási munkálatok, a kivitelező szerint két hét alatt végzik el.

Borboly Csaba megyeelnök úgy fogalmazott, hogy az útkarbantartás Csíkban már harmadik éve kerül válságba, ami jól mutatja a romániai bürokratikus rendszer állapotát, valamint a hivatalokban és a közbeszerzéseken ajánlatot tevő vállalkozások körében uralkodó félelmet az egymásnak ellentmondó törvények miatt. A hosszú távú megoldást az aszfaltozás jelenti majd, a beruházási programból idén szeretnék elkezdeni további több mint öt kilométeres szakasz aszfaltozását, jelentette ki az elöljáró.

Csíkszereda, 2015. szeptember 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774