Díjazzák a Hargita megyei sajtófotósokat

Finisszázs és könyvbemutató a megyeházán

(0 Szavazat)39 megjelenítés

A magyar sajtószabadság napja alkalmából Hargita Megye Tanácsa a Magyar Újságírók Romániai Egyesületével (MÚRE) együttműködve idén is megszervezi március 23-án A szabad sajtó napja Székelyföldön elnevezésű ünnepét Csíkszeredában, lehetőséget teremtve a Székelyföldön tevékenykedő vagy Székelyföldről tudósító, médiában dolgozó szakembereknek a találkozásra, együttünneplésre.

Ennek részeként fotókiállításnak, album- és könyvbemutatónak ad otthont a megyeháza.

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) a tavaly második alkalommal hirdette meg Brassaï sajtófotó pályázatát, amelynek anyagából március 9-én nyílt kiállítás a Megyeháza Galériában.

A különböző kategóriákban (portré, szociofotó, sport, hírfotó, stb.) meghirdetett pályázatra mintegy ezer fotográfia érkezett elsősorban Erdélyből, továbbá Magyarországról, a Vajdaságból, és Kárpátaljáról.

A kiállítás március 23-ig tekinthető meg, a finisszázs alkalmával pénteken 16 órától adják át a szervezők a verseny Hargita megyei díjazottjainak a díjakat. A huszonkét díjazott közül hat Hargita megyei fotós, valamennyien Csíkszeredából: Halmágyi Zsolt, Iochom Zsolt, Kis Szilárd, László Róbert, Szigeti Vajk István és Veres Nándor részesül elismerésben. Ugyancsak ez alkalommal ismertetik a zsűrizett képanyagból készült Albumot.

A szakmai zsűri tagjai: Bánkúti András (Budapest), Dorel Găină (Kolozsvár), Bogdan Georgescu (Nagykároly) és Tóth István (Nagyvárad).

Könyvbemutató

A finisszázst követően mutatják be a helyszínen a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete legújabb, ezúttal Hunyad megyébe kalauzoló riportkötetét, mely tizenöt publicista írásait tartalmazza Kövek, sorsok, bányák, emberek címmel.

Csíkszereda, 2018. március 22.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774