Díjazták a 2015-ös év legjobb Hargita megyei sportolóit

Növelni kell a sporttámogatásokat

(0 Szavazat)129 megjelenítés

– Bízom benne, hogy a jövő évben nagyon sok olyan döntés lesz – nemcsak a megyei költségvetést illetően, hanem a helyi tanácsokban is –, amelyekkel segítik a sportéletet – mondta Borboly Csaba megyeelnök a Hargita Megyei Sportgálán, amelyet december 19-én, szombaton délelőtt tartottak Csíkszeredában, díjazva Hargita megye legkiválóbb sportolóit. 

A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvényen az elöljáró felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy januárban minden jel szerint elfogadják a megyei költségvetést, és ha bárhol fejlesztésre, felújításra váró sportlétesítmény van, közöljék a polgármesteri hivatalokon keresztül, hogy a megyei tanács, ahol tud, segíthessen. – Mivel Hargita Megye Tanácsa szorgalmazza a fából való építkezést, szívesen állnánk olyan kezdeményezés mellé, amely fából épült kisebb öltözők megvalósítására irányul. Most kell konkrét tervekkel előrukkolni, hiszen nemcsak új éves költségvetés lesz, hanem most kezdődik az új európai uniós pályázási időszak is. Dolgozzunk együtt azért, hogy a sportolóink sikere ne azon múljon, hogy esetleg nincs pénz üzemanyagra, vagy nincs megfelelő tér a felkészülésre – tette hozzá Borboly Csaba méltatva a sportolók eredményeit. Hangsúlyozta: a sportolóknak  szavuk van, és éljenek ezzel a lehetőséggel, hallassák hangjukat az önkormányzatoknál. A megyeelnök kifejezte sajnálatát amiatt, hogy a megyei tanácsoknak a törvények nem engedik a sport nagyobb mértékű támogatását, de reméli, hogy Tánczos Barna szenátor kezdeményezése nyomán ez változik.

Az eseményen a 2015-ös év legjobb sportolóit és csapatait díjazták. Ebben az évben az ifjúsági sportolók díjazása rangsor szerint, illetve sportáganként történt, a csapatok esetében rangsorolás alapján díjaztak, így lehetőség teremtődött arra, hogy több sportolót, valamint csapatot részesítsenek elismerésben. A díjakat Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Ambrus Sándor, Ion Proca és Szentes Antal megyei tanácsos, Vasile Bicăjanu, Zonda Erika és Zsombori László vezérigazgató, valamint Farkas Enikő vezérigazgató-helyettes adta át.

A megye legjobb sportolója kitüntetést idén Novák Károly Eduárd kapta. Díjazták a Hargita Népe napilap közvélemény-kutatása szerinti legnépszerűbb sportolókat is. Mellékeltük a díjazottak teljes listáját.

Csíkszereda, 2015. december 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774