Dekorációk készítését és kirándulásokat támogat Hargita Megye Tanácsának alintézménye

Elbírálták a Barangoljunk Székelyföldön és a Gyerekmosoly elnevezésű programokat

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Idén is pályázhattak a Hargita megye területén működő általános és középiskolák tanulmányi kirándulások lebonyolításához, gyárak, illetve cégek látogatásához szükséges iskolabuszok által használt üzemanyag visszatérítésére. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ által meghirdetett Barangoljunk Székelyföldön elnevezésű program célja Székelyföld történelmi és kulturális értékeinek megismertetése, nevezetességeinek, illetve a székelység múltjának és értékeinek megbecsülésére való nevelés, valamint a diákok pályaválasztási döntésének támogatása.

A programból idén Udvarhely térségében 22 kirándulást támogatnak, összesen 2855 lej értékben. Sikeresen pályázott az Etédi Jósika Miklós Általános Iskola, az Újszékelyi Bem József Általános Iskola, a Székelyderzsi János Zsigmond Általános Iskola, az Oklándi Kelemen Imre Általános Iskola, a Felsőboldogfalvi Fülöp Áron Általános Iskola, a Székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium, a Szentegyházi Mártonffi János iskola, a Siménfalvi Marosi Gergely Általános Iskola, a Kányádi Toró Tibor Általános Iskola és a Kápolnásfalvi Kriza János Általános Iskola.

Csík térségében 17 kirándulást szerveznek a programnak köszönhetően, összesen 1915 lejből. Pályázott a Csíkszeredai Xántus János Általános Iskola, a Kozmási Dr. Boga Alajos Általános Iskola, a Csíkszentmihályi Arany János Általános Iskola, a Csíkdánfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, a Csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szaklíceum és a Csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskola.

Gyergyó térségében összesen kilenc kirándulást szerveznek, a Gyergyóremetei Fráter György Általános Iskola, a Gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskola, a Gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola és a Gyergyóújfalvi Sövér Elek Szaklíceum. Ezek az iskolák összesen 1210 lejt kaptak a programok szervezésére.

A Hargita Megyei Nevelési Tanácsadási és Erőforrás Központ Gyerekmosoly pályázati programjának célja a megye területén lévő óvodatermek, napközi otthonok, tanegységek, elhelyező központok, valamint kórházi gyerekosztályok szebbé tétele a falak dekorálásával.

Idén erre Udvarhely térségéből pályázott az Újszékelyi Bem József Általános Iskola, a Székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola, a Fenyédi Márton Áron Általános Iskola, a Székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola, a székelyudvarhelyi Zsibongó óvoda, a nagygalambfalvi általános iskola, a Székelyudvarhelyi Marin Preda Elméleti Líceum, a Szentegyházi Mártonffy János Általános Iskola, a Parajdi Áprily Lajos Általános Iskola és az Oroszhegyi Petőfi Sándor Általános Iskola. Ezek a tanintézetek összesen 2990 lejt kaptak dekorálásra.

Csík térségéből a Tusnádi Imets Fülöp Jákó Általános Iskola, a csíkszeredai Kisherceg óvoda, a Szépvízi Nyírő József Általános Iskola, a Csíkdánfalvi Petőfi Sándor Szaklíceum, a Csíkszeredai Xántusz János Általános Iskola, a Csíkszeredai József Attila Általános Iskola és a Kozmási Dr. Boga Alajos Általános Iskola pályázott, összesen 2380 lejre.

Gyergyó térségéből a tölgyesi általános iskola, a Maroshévízi Andrei Șaguna Általános Iskola, a Gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskola, a Maroshévízi O.C. Tăslăuanu Elméleti Líceum, a Maroshévízi Miron Cristea Általános Iskola, a Gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola, a Maroshévízi Sfântu Ilie
Általános Iskola, a Gyergyóújfalvi Elekes Vencel Általános Iskola, a Maroshévízi Andrei Șaguna Általános Iskola és a Maroshévízi Voinicel Óvoda kért támogatást, összesen 3610 lej értékben.

– Több éve tartó programokról van szó, amelyeket fontosnak tartunk. Fontosnak tartjuk a környezetünk szépítését, főként a kórházi termek valamelyest barátságosabbá tételét, hogy ne a rideg falak fogadják azokat a gyerekeket, akik kénytelenek bizonyos időt ott tölteni. Számos programon keresztül igyekszünk támogatni az oktatást és a tanintézeteket, a kirándulások szervezését is kiemelten támogatjuk, hogy gyerekeink megismerjék környezetünket, a természeti szépségeket és az épített örökséget – nyilatkozta a nyertes pályázatok kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A programok lebonyolításának határideje november 15.

Csíkszereda, 2017. október 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774