Dedikált korongokat kaptak a kis hokisok a nagyoktól

Találkozott a Csíkszeredai Sportklub felnőttcsapata az utánpótláscsapatokkal

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Megtelt Hargita Megye Tanácsa ülésterme a jégkorongozókkal kedden, december 15-én. Az esemény célja az volt, hogy az utánpótláscsapatok testközelből megismerhessék példaképeiket és kérdéseket tegyenek fel nekik. A rendezvényen jelen voltak a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongozói, a vezetőség és az edzők, illetve az utánpótláscsapatok, a Felcsík SK U14-es és a Csíkszentimrei Sasok U10-es csapata, valamint edzőik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntőjében kiemelte a felnőtt sportolók  szerepét a példamutatásban, hiszen a következő generációnak jó példát mutatnak mindamellett, hogy egészséges életmódra nevelik, példaképeiknek köszönhetően egy olyan jövőképet alakítanak ki magukban, amelyben itthon dolgoznak és tesznek a közösségért.

– Rá kell irányítani a közösség figyelmét a sportra, mert az közösségépítő erejű, és jó példát mutat nemcsak a gyermekeknek. Ezért tartom fontosnak, hogy a megyei tanács támogassa a tömegsportokat, és segítse a polgármestereket sportpályák építésében, hogy a fiatalokat a sportra neveljük – fejtette ki a megyeelnök méltatva Szentes Antal megyei tanácsos érdemeit a sporttámogatások terén és bátorítva a hivatásos sportolókat arra: aktívan vegyenek részt a közéletben.

Szentes Antal tanácsos örömét fejezte ki, hogy idén nagy összegű támogatásokat tudott folyósítani a megyei tanács a sportfejlesztésekre, és megköszönte tanácsoskollégái segítségét, akik közül jelen volt Kozma István és Jére Elemér, akik majd minden hazai pályás mérkőzésre ellátogatnak. Nagy Attilának, a csíkkarcfalvi műjégpálya menedzserének elmondása szerint a felcsíkiak célja, hogy a csíki és székelyföldi jégkorongot erősítsék, és a felnövekvő ifjú tehetségeket segítsék az itthon maradásban, megakadályozva, hogy elcsábítsák őket a rivális vagy a külföldi csapatok.

Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere kiemelte, folyamatosan dolgoznak azon, hogy az alcsíkiaknak is fejlett műjégpályája lehessen, ahol egész Alcsíkról nevelhetnek tehetséges jégkorongozókat a felnőttcsapatba. Jakab Károly, a sasok edzője méltatta a kis hokisokat, és megjegyezte: a jövőben beindulhat az U12-es és U14-es jégkorongozók nevelése.

Barti Tihamért, a megyei tanács alelnökét – saját bevallása szerint – megfertőzte a jégkorong. Örömét fejezte ki, hogy sikerült tovább erősíteni a székelyföldi jégkorongot, és bár Gyergyó és Csík riválisak a jégen, együtt tudnak dolgozni a közös fejlődés érdekében.
A beszédeket követően a kis hokisok Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársának csíki hokival kapcsolatos kérdéseire helyesen válaszolva a Sportklub játékosai által dedikált korongot nyerhettek. A zsíros kenyerek elfogyasztása után a gyerekek együtt fotózkodtak kedvenc játékosaikkal.

Az eseményről készült még több fotót megtekinthetik Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1098546666835737.1073741842.114301358593611&type=1&l=5eca5afc8b

 

Csíkszereda, 2015. december 15.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774