Csomafalván ülésezett Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)61 megjelenítés

Gyergyócsomafalván, a Köllő Miklós Általános Iskola dísztermében tartotta soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa augusztus 25-én. Borboly Csaba megyeelnök megköszönte a meghívást Márton László Szilárd polgármesternek, és elmondta, hogy a megyei tanács célja elmenni a megye minden településére annak érdekében, hogy a tanácsosok jobban megismerjék a helyi kérdéseket, problémákat.

– Csomafalván még nem ülésezett a testület, éppen ezért fontos ez a mostani kiszállás, amely a megyei tanács Csomafalvához való hozzáállását is szimbolizálja. A mai tanácsülés apropóját az adta, hogy igénylés érkezett a településről, amire a megyei tanács válaszol – emelte ki Borboly Csaba.

Márton László Szilárd polgármester üdvözölte a résztvevőket, megköszönte a Hargita Megye Tanácsától kapott támogatásokat. Elmondta, Csomafalvát vállalkozó kedvű, itthon érvényesülni akaró emberek lakják, akik megérdemlik a megyei tanács támogatását minden területen.

Az ülés első felében igazolták két új megyei tanácsos mandátumát, akik le is tették az esküt. Az RMDSZ-frakcióban Magyari Vencel helyére Dajka Tünde lépett, Lukács Áron helyén pedig András Attila dolgozik tovább. Borboly Csaba köszöntötte őket, és örömét fejezte ki, amiért két fiatal kolléga elindul a pályán, köztük a Csíki Területi Nőszervezet ügyvezető elnöke, így újra van női tagja a testületnek, ugyanakkor az ifjúság is újabb jelentős támogatást kapott a tanácsban.

– Hiányoltuk a női meglátást, szempontokat a megyei tanács munkájából, így nagyon örülünk, hogy tágabb látókörrel folytathatjuk munkánkat – jelentette ki a megyeelnök.

A tanácsosok megszavazták a kormány által megyei utak javítására kiutalt közel hétmillió lejes összeg belefoglalását a megyei költségvetésbe. Ugyanakkor a megyei tanács 244 ezer lejt utalt ki tartalékalapjából a csomafalvi általános iskola számára kazán vásárlására, amelynek segítségével hét középület fűtését fogják biztosítani a településen. A testület döntése szerint a Csíkszeredai Sportklub tevékenységét 145 ezer lejjel támogatja a megyei tanács, ugyanakkor megszavazták a korondi hulladéklerakóhoz vezető utak átvételét a megyei tanács ügykezelésébe. A napirendi pontok között szerepelt a Hargita és Kovászna megye társulását célzó határozat elfogadása, amely a két megyét összekötő megyei utak európai uniós való felújításáról szól.

Mint elhangzott, Hargita Megye Tanácsa kiemelt figyelmet szentel a kis lélekszámú települések támogatásának, a Kisfalu program részeként a testület elfogadta Székelyszentmihály és Bencéd ivóvízellátásának műszaki dokumentációját. Korodi Szabolcs építész bemutatta Homoródfürdő fejlesztési tanulmányát, amely a Hargita-hegység-projekt részeként készült el. Borboly Csaba kiemelte, évek óta azon dolgoznak, hogy fenntartható módon egymást erősítő projektek valósuljanak meg a térségben, és jó lenne, ha a közösségi, illetve magánberuházások egymást erősítenék.

Csíkszereda, 2015. augusztus 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774