Csomafalva jól teljesít

(0 Szavazat)50 megjelenítés

A megvalósításokról, az eszközölt fejlesztésekről számolt be Gyergyócsomafalván a Borsos Miklós Művelődési Otthonban megtartott falugyűlésen január 28-án Márton László Szilárd polgármester. A találkozón Tánczos Barna szenátor és Bende Sándor képviselő mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált a jó eredményekhez a csomafalviaknak.

Jó eredményeket ért el a község többek között a szociális ellátás, az iskola, az egyház területén, ezekről számolt be a polgármester. A Fenyőalja Turisztikai és Hagyományőrző Egyesület viszi a község jó hírnevét, Csomafalvát Gyergyó térségének egyik leglátogatottabb községévé teszi. A térség ebben az időszakban a téli sportok kedvelőinek is kínál lehetőséget sípályáinak köszönhetően, de az egyesület a vendéglátásban is jelentős szerepet játszik. 

A fejlesztéseket Hargita Megye Tanácsa is támogatta, saját költségvetésből támogatták a napközi otthont, a tavalyi évben aszfaltoztak, idén pedig a tervek szerint elkezdik a járdaépítést, mondta Borboly Csaba. A megyeelnök, aki csomafalviként is volt otthon, gratulált a csomafalviaknak és a megyei tanács további segítségéről biztosította a község lakosságát, élőben is jelentkezett a falugyűlés helyszínéről:

https://web.facebook.com/borbolycsaba/videos/1494464137267631/

Borboly Csaba gratulált az erős civil élethez, a rendezett központhoz, az iskola jó eredményeihez, a községben folytatott értékmentő munkához, mint például a székely kapuk ügye, a Boros Miklós Alap tevékenységéhez, amelyben nagyban hozzájárul a kulturális élethez, de a malomhoz is, amely a gazdasági életet segíti. Továbbá köszönetét fejezte ki a községnek a hótalanításban nyújtott segítségért.

A megyei tanács a januári leosztáskor 210 ezer lejt különített el a község számára normál programmal működő óvoda építésére, számolt be a megyeelnök.

A fejlesztési tervek között a lovas élet fellendítése és az idősgondozás kérdése is terítékre került.

Csíkszereda, 2018. január 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774