Csíkszeredában is megünnepelték a Tűzoltók Napját

Stratégiai eredmény a megbékélésben, szolidaritásban és egymás elismerésében

(0 Szavazat)49 megjelenítés

Felvonulást és közös gyakorlatot tartott a Hargita Megyei Hivatásos Tűzoltóság, a megye önkéntes tűzoltó-alakulataival együtt, a Tűzoltóság Napja alkalmából szeptember 13-án, vasárnap a csíkszeredai Szabadság téren. Az ünnepi rendezvényt a Hargita Megyei Katonai Tűzoltóság vezetője és a helyi intézmények vezetői mellett Andrei Jean-Adrian prefektus, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a magyarországi Dobson Tibor tábornok is megtisztelte jelenlétével.

Borboly Csaba megyeelnök beszédében kiemelte a normalitás és az összefogás szükségességét az emberek védelme érdekében, illetve rámutatott az együttműködés fontosságára, mindezek mellett pedig megköszönte a hivatásos és az önkéntes tűzoltók családtagjainak is azt, hogy lehetővé teszik a családfőknek, hogy életüket kockáztatva részt vegyenek a mentésekben és a különleges helyzetekben.

– Kevesebb cirkuszra és több közös munkára van szükség, normalitásra, mint ahogyan ma együtt ünnepeltünk a magyarországi tűzoltók vezetőivel és az önkéntes tűzoltókkal is. Kölcsönös tisztelettel, odafigyeléssel továbbra is jó irányba haladunk, hisz az emberek megmentése a legfontosabb közös cél – jelentette ki az elöljáró.

A látogatók az ünnepi eseményen betekintést nyerhettek a tűzoltóság működésébe, megismerkedhettek a speciális járművekkel, műszaki eszközökkel, és figyelemmel követtek műszaki mentési és többféle vészhelyzet-szimulációt is.

Csíkszereda, 2015. szeptember 13.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774