Csíkszereda a megye legnagyobb piaca a termelők számára

Kétnapos húsvéti vásárt rendeztek a Szabadság téren

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a kétnapos Helyi Termékek Vásárát Csíkszeredában március 18–19-én Hargita Megye Tanácsa és alintézménye, a Hargita Megyei Agrárkamara, valamint Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. A péntek délelőtti megnyitót a csíkkarcfalvi fúvósok műsora tette ünnepélyesebbé. Füleki Zoltán, a város alpolgármestere beszédében hangsúlyozta a helyben megtermelt termékek jelentőségét, elmondása szerint a termelő megnevezésben megvan az a hozzáadott érték, amely többet jelent, mint a nagyáruházakban már január óta forgalmazott húsvéti árucikkek, melyek nagy része külföldről származik.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte: Csíkszereda a városi jellegét éppen a vásárainak köszönheti, hiszen köztudottan Zsögöd, Taploca és Somlyó lakosai itt gyűltek össze és rendeztek heti vásárokat.

– Erősítenünk kell a helyi piacot, a megyének a várossal és a többi településsel együttműködésével még erősebb piacot építhetünk ki – mondta a megyeelnök, megjegyezve: a vásár az alulról építkezés jó példája, és Csíkszereda a megye legjelentősebb piaca a termelők számára, perspektívát biztosítva a fiatalok számára. – Mindaz, amit a termelők tesznek, azt mutatja, hogy itthon is meg lehet élni saját erőből. A helyi gazdasági élet alapjait sok esetben azok az emberek tudják biztosítani, akik helyben termelnek, a helyi tudást, a helyi hagyományt továbbviszik, mert a hagyományainkra sokat lehet építeni. Kedves Tamás sajtkészítő azt kérdezte, hogy mi lesz június 5-e után, vajon lesz-e még vásár. Erre azt tudom mondani, hogy folytatjuk azt a munkát, amit ez ügyben eddig végeztünk, és ha a város meg a többi település jól együttműködik a megyével, abból mindenkinek csak nyerni valója, haszna van. Úgyhogy mindenkit arra biztatok, hogy menjen előre, tervezzen, figyeljünk oda egymásra, segítsük egymás munkáját azért, hogy még több családnak tudjunk biztosítani itthon megélhetést, hogy még jobb minőséget, még több skálán tudjunk vásárolni, megőrizve értékeinket – fogalmazott Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2016. március 19.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774