Csíkszentmihály közössége a bizalom útjára lépett

Jó irányba haladnak a dolgok a 2016-os választások óta

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Szent Mihály-napján, szeptember 29-én, szombaton délután a csíkszentmihályi tűzoltószertárban került sor az Egyenruhák és védőruhák vásárlása a Csíkszentmihályi Önkéntes Tűzoltóknak című program kiértékelésére.

A rendvényen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke átadta az egyesület tagjainak vásárolt egyenruhákat és gyakorló ruhákat. Az elnök elmondta, hogy a közösségépítési munkában az önkéntes tűzoltóknak óriási szerepük van, ők a közösség kovászai, ugyanis ha rájuk számítanak a bajban, akkor a jóban is tudják előrevinni a települést.

– Örvendek ennek az alkalomnak, szívesen jöttem ma ide. Bizonyára emlékeznek arra, hogy 2004-ben még egész Csík-térségi szinten meghatározó erőt képviselt Szentmihály, mint falu. Utána elkezdődött egy negatív folyamat a falu életében, míg Vacsárcsi erősödött, Ajnád is kapaszkodott felfelé, addig Szentmihályon egyre-másra jöttek a rosszabb eredmények. Bebizonyosodott az, hogy ha egymást vádoljuk vagy jelentgetjük, különböző pejoratív és negatív dologgal foglalkozzunk, az nem vezet előre. A 2016-os választások tettek pontot ennek a lejtőn lefelé menetnek. Azóta nem csak a községben, hanem Szentmihályon is a dolgok normális mederbe terelődtek. Jó látni, hogy az önszerveződés, a közös munka kezdett megerősödni, ehhez gratulálok Izsák-Székely Lóránt polgármesternek és csapatának – mondta el az átadási ünnepségen Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Végül a megyeelnök sok sikert kívánt a tűzoltóknak a munkájukhoz, és gratulált, hogy kalákában, közösen a közbirtokossággal és az önkormányzattal, elkészítették a tűzoltószertárt.

Fazakas Attila, a Csíkszentmihályi Tűzoltók Egyesületének elnöke elmondta, hogy az egyesület 2017-ben alakult, tagjai Csíkszentmihály község Szentmihály falujában tevékenykedő önkéntes tűzoltók. Fazakas többek között ismertette, hogy Hargita Megye Tanácsa 9800 lejes támogatást nyújtott az egyesületnek a tűzoltó program keretén belül, amelyből a csíkszentmihályi önkéntes tűzoltóknak 15 gyakorló ruhát és 15 ünneplő ruhát vásároltak. A pályázathoz szükséges 20%-os önrészt a Csíkszentmihályi Közbirtokosság biztosította.

Az eseményen jelenlevő Izsák-Székely Lóránt, polgármester örömét fejezte ki, hogy sikerült elindítani a szentmihályi egyesületet és átadhatják az önkéntes tűzoltóknak készített szertárat, amelyre az anyagot és a helyet a közbirtokosság biztosította, a munkálatok az önkéntes tűzoltók, a közbirtokosság és az önkormányzat segítségével valósultak meg. Izsák elmondta, hogy a Szentmihályi Tűzoltó Egyesület részére 2017-ben vásárolt egy használt Mercedes típusú tűzoltó autót adományból egy csíkszentmihályi baráti társaság, amelyet ezután az átalakított tűzoltó szertárban tarthatnak.

További hírek az önkéntes tűzoltók támogatásáról Hargita Megye Tanácsa honlapján olvashatóak.

Csíkszereda, 2018. szeptember 30.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774