Csíkszentmihály felzárkózott azokhoz a településekhez, ahol van földgáz

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Történelmi pillanatnak nevezte a mai napot Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály község polgármestere, amikor ünnepélyes keretek között átadták a bevezetett földgáz hálózatot. 

A szeptember 21-i átadási ünnepségen Izsák-Székely Lóránt polgármester emlékeztette a jelenlévőket, hogy húsz év munkája érett be.

2000-ben a szentmihályi lakósok nagy reményekkel nekivágtak, hogy bevezessék a gázt a faluba, de ez húsz évbe telt hogy megvalósuljon. André Mihály akkori polgármesterrel közösen gyújtották meg szimbolikusan a lángot, az eseményen jelen volt Kele József, a Hargaz Harghita Gaz igazgatója, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A polgármester kiemelte, hogy elindították a bővítéshez szükséges folyamatot, hogy az elkövetkező időben Ajnádra és Lóvészre is eljusson a földgáz.

A települések gázhálózatainak fejlesztésére a megyei tanács tavaly több mint 1,2 millió lejt osztott vissza összesen Csíkcsicsó, Csíkmadaras, Csíkrákos, Csíkszentkirály, Csíkszentsimon, Csíkszenttamás, Csíkszentmihály, és Madéfalva községeknek. Hargita Megye Tanácsa támogatásával sikerült a szükséges engedélyeket beszerezni és a javításokat elvégezni, hogy üzembe helyezzék a gázhálózatot.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök köszöntőjében elmondta, Csíkszentmihály község szintet lépett, mától kezdve Vacsárcsi és Csíkszentmihály – de bízik benne, hogy hamarosan Ajnád és Lóvész – ingatlanjainak az ára fennebb megy, azáltal hogy sikerült bevezetni a földgázt. Ennek köszönhetően egészen más lesz az ingatlanok ára is.

– Lesz, aki hazajön, lesz, aki itthon marad, hisz ma már a feltételek ebben a községben pont olyanok, mint városban. Gratulálok Izsák-Székely Lóránt polgármesternek és Dobos László alpolgármesternek és a tanácsos csapatnak az elmúlt évek megvalósításaihoz – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A helyszínen készült videó itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/368016340900147/

 

Csíkszereda, 2020. szeptember 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774