Csíkdelnei Szent János Búcsú, Falunapok

(0 Szavazat)31 megjelenítés

Háromnapos programmal zárultak a csíkdelnei falunapok, a Szent János Búcsú alkalmával.
2018-ban is megrendezésre kerültek a Csíkdelnei Falunapok a Hargita Megye Tanácsa, a Csíkpálfalvi Önkormányzat, a Szalonka Közbirtokosság és a Delnéért Egyesület közreműködésével, idén 11. alkalommal.

A háromnapos programsorozaton igyekeztek olyan tevékenységeket, vetélkedőket és előadásokat szervezni a falunapok rendezői, amelyek megszólítják a falu lakóit, időseket és fiatalokat egyaránt.

Három különböző kategóriában került megszervezésre a programsorozat:

Kulturális rendezvényekkel kezdődtek a falunapok, ezek keretén belül egy délutáni szentmise nyitotta a rendezvénysorozatot, ezt követően egy Role koncerten vehettek részt a község lakói, majd helyi amatőr zenészek szórakoztatták a résztvevőket.

A családbarat rendezvények keretén belül, a következő napon Rácz Mária festménykiallítasát tekinthettük meg, melyet egy klasszikus koncert kísért. Ez alatt gyerekjátékokkal szórakoztatták a legkissebbeket a kultúrházban. Bemutatásra került az új községi tűzoltóautó is.  A rendezvény harmadik napján a már hagyománnyá vált lovas felvonulással egybekötött rezesbandás faluébresztő indította a napot, majd a Szent János templomnál tartott ünnepi szentmisére került sor. A programsorozat zárópilléreként két rövid színdarabot tekinthettünk meg, a Lármafa amatőr színjátszócsoport előadásában. 

A sportrendezvényeken amatőr felnőtt és gyerek futball kupa került megrendezésre, mindkét kategóriában 8-8 csapat vett részt mérkőzött meg.

Hargita Megye Tanácsa minden évben vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében bejegyzett civil szervezetek számára. A Delnéért egyesülettel sikeresen pályáztunk az idei évben és nyertünk támogatást. Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani Hargita Megye Tanácsának a támogatásokért!

Köszönet illet minden támogatót, aki valamilyen módon hozzájárult a Falunapok megszervezéséhez és zökkenőmentes lebonyolításához, illetve a jövőre való tekintettel a szervezők ígérete szerint hasonlóan változatos és színvonalas rendezvényekkel készülnek.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774