Csíkcsomortán vonzerejét növelnék

Falugyűlést tartottak a tavaly felújított kultúrotthonban

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Ferencz Csaba Csíkpálfalva polgármestere meghívására Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is részt vett február 25-én, vasárnap a csomortáni kultúrotthonban megtartott falugyűlésen.

 

Ferencz Csaba polgármester bemutatta a 2017-es eredményeket, tevékenységeket, és a 2018-as terveket ismertette. A tavalyi év egyik nagy megvalósítása az volt, hogy a Harvíz Regionális Víz- és Csatornaszolgáltatóval együttműködve sikerült felújítani a csíkcsomortáni vízhálózatot. Hargita Megye Tanácsa támogatásával idén felújítják a csík­pálfalvi sportpályát, és ravatalozót is építenek a községközpontban. Az Electrica ugyanakkor idén korszerűsíti a villanyvezeték-hálózatot. Ugyanakkor idén felújítják Csíkcsomortánban a Kárpátok Őre emlékmű előtti teret.

Borboly Csaba felszólalásában méltatta az elmúlt évek megvalósításait, és arról biztosította a helybélieket, hogy a továbbiakban is számíthatnak Hargita Megye Tanácsának segítségére.

– Csíksomlyó szomszédsága – ahova egyre több zarándok érkezik, a pünkösdi búcsúra és a Mária Úton az év többi részében is – Csíkcsomortánnak a vonzerejét is növeli, és erre jó idejében rá kell készülni – fogalmazott a megyeelnök, aki nagyra értékelte a helyi húsfeldolgozó létrehozásának tervét, ami a helyi vendéglátást erősíti és hozzájárul a vendégéjszakák számának növekedéséhez. Szintén jó példaként hozta fel a községben erőteljesen működő lovas mozgalmat, ami sajátos attrakció a turisták számára.

– Kellenek a távlatosabb célok, ami a fiatalok számára is kapaszkodót jelent, hogy tervezzenek itthon jövőt. Bizalommal kezdjük el keresni a közös célokat, mert ha vannak jó tervek, csak idő kérdése, hogy azokat mikorra sikerül valósággá tenni – emelte ki Borboly Csaba, aki példaként hozta fel, szükség lenne a Csíki-havasok fejlesztési tervének elkészítésére. A tanácselnök ugyanakkor gratulált  Ferencz Csaba polgármesternek és csapatának, hisz az elmúlt években sokat fejlődött a település.

 

Csíkszereda, 2018. február 25.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774