Csík térségéből tizenegy sportegyesület pályázott sikeresen a megyei tanács kiírására

Aláírták a szerződéseket 

(0 Szavazat)52 megjelenítés

A megyei tanács sportpályázatán Csík térségéből tizenegy egyesület pályázott sikeresen, az egyesületek képviselőivel május 20-án, pénteken írták alá a szerződéseket. Ennek értelmében támogatást kapott a Phoenix Sport Klub, a Koka’s Sportegyesület, a Caissa Sakk Klub, a Spartan Box S.K., a Transilvanian Tenis&Squash Klub, a Csíki Titánok S.E., az N.K.Sz. Csíkszereda, az Imperial Wet SK, a Futbal Klub Csíkszereda, a Real Dance, valamint a Triatlon Harghita SK. A támogatások összege 4200 és 17500 lej között váltakozik, a pénzt versenyek szervezésére, felszerelések vásárlására, edzőtáborokra, sportágak népszerűsítésére fordítják.

- Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja a sporttevékenységek, rendezvények támogatását pályázati rendszer útján. Azt gondolom, hogy az épp testben épp lélek elve napjainkban is meghatározó kell legyen. Lehetőséget kell biztosítanunk minél több gyermeknek, hogy az internet, a tévé elől kiszabadulva egészséges életmódot próbáljon élni. Ehhez pedig szükség van arra, hogy segítséget kapjanak a felszerelések, felkészítők, versenyek támogatása révén. A megyei tanács sportstratégiájában figyelmet fordít a gyermekek felkészülése mellett a kimagasló eredményeket elérő versenyzőkre, csapatokra, hiszen követendő példát mutatnak kitartásukkal, ami nélkül az életben sehol nincs eredmény. Ezenkívül a megyében nagyon sok híres sportoló van, akik talán a legjobb diplomatái Hargita megyének, és ránk irányítják az országos vagy nemzetközi sajtó figyelmét. Ezáltal pedig a megyénk érdekesebbé válik, többen látogatnak térségünkbe, és egyre többen akarnak majd Hargita megyében befektetni – fejtette ki véleményét Borboly Csaba megyeelnök. Továbbá felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy ne csak a sportpályázatokra jelentkezzenek, hanem kövessék figyelemmel az ifjúsági kiírásokat is, és kérte hogy figyeljenek jobban a kommunikációra, a médiában való megjelenésre, mert nemcsak szükséges az elszámolásnál, de a lakosság így tudja követni, hogy a megyei tanács mire költi a pénzt. 

Szentes Antal a sport szakbizottság elnöke kifejtette, idén kevesen pályáztak a csíki térségből, több jelentkezőre számítottak, és kérte a jelenlévőket, hogy a jövőben is használják ki a pályázati lehetőségeket. Csúcs András a megyei tanács sportpályázatokért felelős munkatársa ismertette az elszámolás szabályait, és elmondta, eddig ezen a területen nem merültek fel megoldhatatlan problémák.

Csíkszereda, 2016. május 20.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774