Csemeteültetés Zsögödben

Lucfenyőt ültettek a negyedik osztályos diákok

(0 Szavazat)16 megjelenítés

Hargita Megye Tanács, az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, valamint a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóság közös szervezésében április 12-én, pénteken facsemete ültetésre került sor Zsögödben.
Az egész napos eseményen a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai vettek részt. Az ötven negyedik osztályos diák két tanár és a fejlesztési ügynökség munkatársával, kiegészülve a csíkszeredai Erdészeti Hivatal négy erdőmérnökével száz lucfenyő csemetét ültettek el.

A csemeték a gyergyói központi csemetekertből származnak, ami közel hat hektáros területen fekszik. Eddig öt hektár van itt újra ültetve általuk.

–  Ez az első osztály gyerek, aki idén csatlakozott a csemeteültetési akciónkhoz – mondta el Gál Emil erdőmérnök, az erdőfelújítás felelőse. A Petőfi-iskola tanulóinak Gál Emil erdőmérnök, János Levente, a csíkszeredai erdészeti hivatal vezetője, Szakáli Csaba erdész és Ladó István főerdész látta el hasznos tanácsokkal a csemeteültetéssel kapcsolatosan.

A jövő héten Maroshévízen, helyi diákokkal folytatódik a csemeteültetési program.

– Nagyon fontos, hogy fiataljaink már iskolás korban – a Kiskertész programhoz hasonlóan – megtapasztalják a csemeteültetés fontosságát, szépségét, az általuk befektetett munkát, ami növeli a környezettel szembeni pozitív hozzáállásukat. Bízom benne, hogy megyénk számos területén sor kerül az elkövetkező időszakban hasonló akciókra! Gratulálok Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének és a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóságnak – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

– Tovább kell erősíteni az erdőkkel kapcsolatos politikákat és intézkedéseket annak érdekében, hogy az továbbra is a biológiai sokféleség megőrzését szolgálja – erről beszélt április 11-én a Régiók Bizottságának plenáris ülésén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az erről szóló közleményünk itt olvasható:

https://hargitamegye.ro/hirek/szakszeru-erdogazdalkodasra-van-szukseg.html

Csíkszereda, 2019. április 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774