Családi és gyereknapi programok sokasága Hargita Megye Tanácsának támogatásából

Családoknak szóló tevékenységek támogatásáról döntött a megyei tanács

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Összesen hatvanezer lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa azt a harminc  pályázatot, melyek finanszírozást nyertek a megyei önkormányzat családoknak szóló tevékenységek támogatási programjának keretében.
Hargita Megye Tanácsa 2010-ben indította el a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését célzó családprogramját, melynek kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása.

– A család a társadalom alapja. A jól működő, harmónikus családok boldog és sikeres társadalmat jelentenek. Ezért is kell kiemelten odafigyelnünk azokra a kezdeményezésekre, melyek a térség családainak jólétét segítik elő – emelte ki Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. “Felhívnám a figyelmet a megyei tanács család munkacsoportjának folyamatos erőfeszítéseire is, és külön megköszönném Kolozsvári Tibor megyei tanácsosnak a Hargita megyei családokért kifejtett folyamatos munkáját” – tette hozzá az alelnök.

– Évek óta kiemelt figyelmet szentelünk a család témakörére – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, és hozzátette, a megyei tanácsnak nem titkolt szándéka, a lakosság családalapításra való ösztönzése a szülőföldön. “Igyekszünk minden körülményt és lehetőséget megteremteni itthon a fiatal családok számára, ami a gyerekvállalást és az itthonmaradásukat segíti elő. Azt gondolom, ha egy gyerek boldog és kiegyensúlyozott családban nő fel, a későbbiekben itthon képzeli el a jövőjét is”- hangsúlyozta a megyeelnök.

A program keretében olyan fontos programok nyertek finanszírozást, mint a Csíki Anyák Egyesületének szervezésében megvalósult Édesanyák hete, az Áradat egyesület hetedik alkalommal megrendezésre kerülő csíksomlyói lány-és asszonytalálkozója, illetve számos Hargita megyei településen csalnak mosolyt a kicsik arcára a gyereknapi programok széles választékával.

Hargita Megye Tanácsa saját programmal is várja a családokat gyermeknap alkalmával, május 31-én. A Részletes program csatolmányban olvasható.

Csíkszereda, 2018. május 29.


[ Családi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774