Családban élni nagyon jó!

Maroshévízi családnapok a református egyházközség szervezésében

(0 Szavazat)29 megjelenítés

Június 16–17. között Maroshévízen egy különleges rendezvényre került sor, melyen egyházközségünk vallásórásai, ifiórásai és családjuk vettek részt. A szombati nap egy rendhagyó vallásórával és ifiórával indult, melynek keretében a jelenlévő, gyermekek és fiatalok a család fontosságáról, és Isten által elrendelt voltáról hallhattak, tanulhattak. Ezt követően Orbán Imola élménypedagógus különböző játékokkal örvendeztette meg a résztvevőket. 14 órától csatlakoztak a rendezvényhez a gyerekek szülei. Ekkor a helyi református lelkipásztor által tartott tematikus áhítat következett. 

Az ezt követő előadásban Orbán Imola a tapasztalati tanulás módszereiről, illetve a gyermeknevelés pragmatikus módjáról tartott egy rövid interaktív előadást a jelenlévő szülőknek. Számos kérdés felmerült a jelenlévőkben az úgynevezett „Z generáció” nevelésében tapasztalt kihívásokat illetően. A szülők konkrét élethelyzeteket osztottak meg egymással, melyben a szakember tanácsait kérték.

A közös ebéd után, közös „szülő-gyerek játékok” következtek, melyek során az egyes családok mérték össze ügyességüket, kreativitásukat. A gyerekek hatására a szülők is könnyen bekapcsolódtak, feloldódtak. A játékok által a családok megtapasztalhattak olyan helyzeteket, melyekre a mindennapok forgatagában csak ritkán, vagy egyáltalán nincs lehetőségük

Az élményekkel teli, játékos nap után, vasárnap 10 órától közös istentisztelettel indult a rendezvény második napja, majd ezután busszal indultak a családok Marosvásárhelyre, ahol a helyi állatkert meglátogatása jelentett élményt a résztvevők számára.

Meggyőződésünk, hogy a közösen eltöltött élményteli percek által a családok tagjai közelebb kerültek egymáshoz, ezáltal növekedett az egyes családok kohéziós ereje is. A rendezvény keretében a szórakozás mellet a résztvevők lelkiekben is gazdagodhattak az ige tanítása és az együtt töltött minőségi idő által. A maroshévízi családok mellett Borszékról két család, illetve Galócásról egy család vett részt a családi napokon, melynek keretében több mint negyven személyt sikerült megszólítanunk.

Reméljük, hogy a rendezvény által hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a résztvevő családok megerősödhettek abban a meggyőződésükben, hogy családban élni jó, és ezáltal a társadalom eme sejtjei még nagyobb stabilitást nyertek. Köszönettel tartozunk Harghita Megye Tanácsának, mely intézmény felvállalta rendezvényünk főtámogatói szerepét. 

Csíkszereda 2018 június 20


[ Családi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774