CreArt-kiállítás a csíkszeredai megyeházán

MŰVÉSZET A  KÖZTEREKÉRT,  WHITE NOISE BLACK WORDS AZ I. VILÁGHÁBORÚ TÜKRÉBEN 

(0 Szavazat)61 megjelenítés

A csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola, a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai, valamint a csíkszeredai Octavian Goga Kollégium diákjai alkottak a megyeháza márványtermében, a 2014-es Európai Kreativitás Napja alkalmával a Művészet a közterekért elnevezésű akcióművészet keretében.

A csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola és a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai ezenkívül alkottak a CreArt projekt keretében szervezett 2014. november 27-i White Noise, Black Words az I. világháború tükrében műhelymunka/akciófestészet alkalmával is, szintén a megyeháza márványtermében.

A CreArt projekt tizenegy partnerországának (Spanyolország, Románia, Olaszország, Hollandia, Litvánia, Portugália, Ausztria, Lengyelország, Norvégia, Csehország és Horvátország) tizennégy intézménye vállalta, hogy elősegíti a képzőművészet mobilitását, közelebb hozza a helyi trendeket a globális körforgáshoz, és az alkotás szakmai folyamatait szélesebb körben ismertetve motiválja a fiatalokat a folyamatok követésére. A projekt további célja ugyanakkor a jó gyakorlat tapasztalatcseréje a képzőművészet terén, a hálózatépítés, a művészetimenedzsment-programok gyakorlatba ültetése és az Európát átfogó partnerségek kialakítása a köz -, és magánszféra között.

A CreArt projekt kapcsolódhat más programokhoz. A Hargita megyei művészet ismertségének terjedése külföldi kapcsolatok kiépülését vonja maga után, amely hosszú távon a kreatív gazdaság fejlődéséhez is hozzájárul, munkahelyeket teremthet a megyében.

Csíkszereda, 2015. október 6.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774