Pályázati lehetőségek civilszervezetek számára

( Szavazat)220 megjelenítés
Április 18–19-én tartották Bukarestben az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmusa keretében létrehozott Civil Támogatási Alap (Programul Fondul ONG) romániai népszerűsítő konferenciáját. A támogatási programot Norvégia, Izland és Lichtenstein hozta létre, hogy elősegítsék a fejlődésbeli egyenetlenségek kiküszöbölését és az együttműködések kialakítását. 
 Az esemény nagy érdeklődésnek örvendett, több mint 900-an jelentkeztek, végül 300 személy számára sikerült lehetővé tenni a részvételt. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a tervek szerint régiós szinten is tartanak tájékoztatókat május folyamán, ugyanakkor a http://fondong.fdsc.ro honlapon is elérhetőek lesznek az aktuális információk.
Romániában a program gyakorlatba ültetéséért a bukaresti székhelyű Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítvány felel, amely a csíkszeredai PolgárTárs Alapítvánnyal és a kolozsvári Roma Közösségek Forrásközpontjával közösen, partnerségben valósítja meg.
Az EGT-tagállamok közül Lengyelország után Románia részesül a legtöbb támogatásban a program által, a finanszírozás mértéke az elmúlt időszakhoz képest háromszor nagyobb, közel 300 millió euró a 2009–2014-es időszakra. A támogatásokról részletes információ a www.eeagrants.org honlapon olvasható.
A program öt nagy komponensből áll, éspedig: A demokrácia megerősítése (Implicare); Társadalmi egyenetlenségek kiküszöbölése (Justiţie socială); Fenntartható fejlődés (Dezvoltare durabilă); Szociális szolgáltatások (Servicii sociale şi de bază); Civilszervezetek fejlesztése (Dezvoltarea capacităţii ONG-urilor); Kapcsolatépítés (Reţele şi coaliţii), ezeken belül találhatók a különböző alkomponensek, amelyekre pályázni lehet.
A programra civilszervezetek, egyesületek, alapítványok pályázhatnak, a partnerségbe más intézmények is bekapcsolódhatnak, ugyanakkor javasolt a kedvezményezett országok és a támogatást nyújtó országok szervezetei közötti partnerség kialakítása.
A pályázati kiírásokat a http://fondong.fdsc.ro honlapon hirdetik meg április–május folyamán, majd második körben október körül, és másfél hónap áll az érdeklődők rendelkezésére, hogy benyújthassák finanszírozási igényüket a programjaikra.
 
Csíkszereda, 2013. április 20.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774