Nemzetközi romanap Hargita megyében

Nemzetközi romanap Hargita megyében

(0 Szavazat)74 megjelenítés

A nemzetközi romanap, a roma kultúra napja alkalmából Hargita Megye Tanácsa több április 16-I rendezvény szervezésében részt vet. A megyei önkormányzat munkatársai ruha-, cipő- és játékadományokat ajánlottak fel a rászoruló roma családoknak, amelyeket Ioni Géza, a Romák Hargita Megyei Szervezetének elnöke, Hargita Megye Tanácsának romaügyekért felelős szaktanácsadója a csíksomlyói romatelepen adott át pénteken, április 16-án.

„A gyerekek leginkább a színes játékoknak örültek, de az igazán nagy segítséget a jó minőségű ruha- és cipőadományok jelentik, ugyanis sokszor azért nem tudnak iskolába menni, mert nincs cipőjük, amit felhúzzanak” – számolt be Ioni.
A romanap alkalmából gyermekrajz-kiállítást szervezett a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a Romák Hargita Megyei Szervezete és Hargita Megye Tanácsa a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házának földszintjén. A kiállítás színes anyaga a tanfelügyelőség által a megye összes iskolájában a nemzetközi romanap alkalmából meghirdetett pályázatra beküldött rajzokból és esszékből állt össze. „A rajzok témájául két cigány népmese szolgált, egyik magyar (Az elrejtett kincs), a másik román (Copilul care nu-i cuminte) nyelven. Ezzel is a roma kultúrát szeretnénk népszerűsíteni, megismertetni a más nemzetiségű gyerekekkel, megmutatni, hogy a romáknak is van irodalmuk” – tudtuk meg Kari Attilától, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség roma oktatásért felelős szaktanfelügyelőjétől.
Telt házas érdeklődés és jó hangulat övezte a péntek esti zenés ünnepi műsort, amelyet a Romák Hargita Megyei Szervezete, Hargita Megye Tanácsának társszervezésében, a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában szervezett szintén a roma világnap alkalmából. A nívós műsoron szerepeltek operettek, nóták, cigánytáncok és világhírű slágerek, és fellépett a csíkkozmási Lungo Drom táncegyüttes is.

Fotók megtekinthetőek:
http://pluszportal.ro/web/index.php?option=com_content&task=view&id=19830&Itemid=28&limit=1&limitstart=0.

(Kopacz Emőke, Iochom Zsolt)

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774