Korszakváltó kerékpáros túra

(0 Szavazat)99 megjelenítés
 Korszakváltó kerékpáros túra
 
 
Augusztus 14-21 között, nagyszabású, Magyarországot Erdéllyel összekötő kerékpáros túrát szervez a Vuelta Sportegyesület - a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Hármashalom Alapítvány együttműködésével. A túra célja a közös kerékpározás mellett az, hogy közelebb hozza egymáshoz a határ két oldalán élő nemzeteket, a sport eszközével közvetlen párbeszédet, együttműködést teremtsen a határon innen és túl élők között.
A biciklitúra résztvevői augusztus 14-én a budapesti Kossuth térről, egy látványos műsort követően indulnak el 750 km-es útjukra. Két nap alatt Eger és Debrecen érintésével keresztülhaladnak Magyarországon, majd hatnapi tekeréssel (átlagosan napi 100 km-t megtéve) Székelyhíd, Zilah, Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely útvonalon érkeznek meg Csíkszeredára.
 
A célban ünnepélyesen átadásra kerül a Dévai Szent Ferenc Alapítvány magyar közadakozásból felújított gyermekotthon épülete. A KorszakVáltó Határon-Túra 2010 során bemutatkoznak az útvonal által érintett városok és települések is. A túra tervezett útvonala mentén, a szervezők a napi részállomásokon kulturális és sport rendezvényekkel fűszerezik a programsorozatot.
„Új, pozitív korszak kezdődik Magyarország és Románia, valamint a határon túl élő magyarok életében, új alapokra helyezzük az anyaország, és a határon túl élő magyarok viszonyát, és közben baráti kezet nyújtunk a szomszédos népeknek is.” – mondta Révész Máriusz parlamenti képviselő, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kuratóriumának tagja.
„A túrára bárki jelentkezhet, akár a nyolcnapos teljes távra, akár csak egy-egy résztáv erejéig. Várjuk mindazokat, akiket a túra-teljesítmény vonz, akik a jó ügy érdekében csatlakoznának, de azokat is, akik kerékpáron szeretnék Erdélyt felfedezni.” – mondta Eisenkrammer Károly, a Vuelta Sportegyesület elnöke.
A kerékpártúra elkötelezett támogatója Erőss Zsolt, hegymászó is. Zsolt erdélyi származású sportember, így átérzi a Túra szellemi és a sportolói fontosságát is:
„Csíkszeredában születtem és a székelyföldi Gyergyó vidékén nőttem fel. A székely - magyar nemzettudatomban mindig nagyon fontos volt a magyarsággal való összetartozás. – mondta Zsolt. - Úgy látom, Magyarország a közelmúltban kevés figyelmet fordított a határon túli magyarságra, sokan nem is tudnak létezésükről, pedig Erdéllyel érdemes ismerkedni. Biciklivel közelebb kerülhetünk a tájhoz, és az emberekhez is.” – mondta Erőss Zsolt.
A kapcsolatépítésen túl a KorszakVáltó Határon-Túra adományok gyűjtésével is segíteni kíván: minden befizetett részvételi díj összegéből 1000 Ft a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára kerül átutalásra. A Dévai Alapítvány a Nyárád menti Dózsa György községben épülő Irgalom háza Gyerekotthon berendezésére fordítja az összegyűlt összeget. A szeptemberben átadásra kerülő épületben 18-20 marosszéki gyermek talál majd új otthonra.
Részletes információk megtalálhatók a www.korszakvalto.hu honlapon.
A www.korszakvalto.hu weboldalon lehet regisztálni azoknak, akik csatlakozni szeretnének a túrához (http://www.korszakvalto.hu/nevezes.html).

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774