Hetedik alkalommal EU tábor, ezúttal Marosfőn

Hetedik alkalommal EU tábor, ezúttal Marosfőn

(0 Szavazat)51 megjelenítés

Állás - megállás nélkül

2010. június 29. - július 4. közti időszakban, hetedik alkalommal, új helyszínen, Marosfőn sorra kerül a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Programiroda, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által megszervezett, valamint Hargita Megye Tanácsa által társszervezett EU Tábor.

A tábor helyszíne idén változott, azonban a már hagyománnyá fejlődött rendezvény koncepciója ugyanaz maradt: olyan hasznos időtöltést biztosítani az erdélyi magyar fiatalok számára, ahol a szakmaiság és a szórakozás egyaránt szem előtt van tartva. A Magyar Ifjúsági Értekezlet célkitűzése, hogy rendezvényei által minden erdélyi magyar fiatalt megszólítson és lehetőséget biztosítson nekik az érvényesülésre. Annak érdekében, hogy ez megvalósuljon és minden fiatal egyforma gyorsasággal és hatékonysággal értesülhessen, jelen pillanatban 12 helyszínen (Nagyvárad, Szatmárnémeti, Máramaros, Zilah, Kolozsvár, Beszterce, Arad, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós, Udvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy) zajlik párhuzamosan sajtótájékoztató, melyek keretén belül a MIÉRT képviselői bemutatják az idei EU tábor szükséges tudnivalóit a helyi sajtó tagjainak.
Az EU tábor idei tematikája, amint az „Állás – megállás nélkül” cím is jelzi a fiataloknak a szülőföldön és az Európai Unióban való munkavállalási és karrierlehetőségét ismerteti neves szakértők, közéleti személyiségek és politikusok bevonása által.
A tábor első napjának (szerda) fő témája „Az ABC-s könyvtől a munkakönyvig”, melynek keretén belül a meghívottak a romániai magyar oktatásról, a különböző továbbképzési, továbbtanulási lehetőségekről és a szakmai gyakorlatok fontosságáról tartanak előadást, illetve beszélgetnek a résztvevőkkel.
A második napon (csütörtök), a „Munkaerőpiac, ameddig a határ el nem választ” téma keretein belül az előadók a különböző itthoni és külföldi munkavállalási lehetőségekről beszélgetnek a fiatalokkal, érintve a kettős állampolgárság által nyújtott esélyek előnyeit és esetleges hátrányait is.
A „Dinamikus munkaerőpiac, avagy állások 40 év próbaidővel” képezi a tábor harmadik napjának (péntek) tematikáját. Ezen a napon a meghívottak a közéleti szerepvállalás, valamint a gazdasági szférában való elhelyezkedés közti különbségekről beszélgetnek az érdeklődőkkel, továbbá jelen lesznek különböző ritka szakmák képviselői is, akik „mesterségük” érdekességeit mutatják be.
A tábor záró napján (szombat), a „Multinacionalitás: a vállalat nem engedi a lelkemet” címmel a résztevők a különböző multinacionális cégek szervezeti kultúrájába, illetve alkalmazási stratégiájába nyerhetnek betekintést.
Az EU táborba való jelentkezéshez szükséges információk:
A táborba jelentkezhet minden olyan 17 és 35 év közti fiatal, aki szeretne hat napot hasznosan, de szórakozva eltölteni Marosfőn.
A részvételi díj 40, 70, illetve 90 lej, ez az összeg tartalmazza a jelentkezők részvételi, szállás és étkezés költségét is.
• 40 lej: étkezési költség és sátorhely 5 napra
• 70 lej: étkezési költség és II kategóriás szállás 5 napra
• 90 lej: étkezési költség és I kategóriás szállás 5 napra
• 90 lej: étkezési költség és I kategóriás szállás panzióban 5 napra
A helyek száma korlátozott, az első 150 személy jelentkezését tudjuk fogadni.
Jelentkezni a mai nappal kezdődően (június 2.) június 24.-én 14 óráig lehet.
A jelentkezés kizárólag elektronikusan történik a http://eutabor.miert.ro/ honlap keretén belül.
További információk az eutabor@miert.ro drótposta címen. 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774