Fiatal Pedagógusok Fóruma

 Fiatal Pedagógusok Fóruma

(0 Szavazat)195 megjelenítés

Véget ért a X. Fiatal Pedagógusok Fóruma Marosfőn, amely számos újdonságot hozott.

Immár az 5. éve működő rendezvényen ez alkalommal is vettek részt pedagógusok a szórványból, Beszterce megyéből.

A megyei rendezvény megnyitóján 16.04.2010. Szabó Kázmér a Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke köszöntötte a jelenlevő pedagógusokat, majd Zonda Erika igazgatónő a Hargita Megyei Tanács részéről a pedagógusok felelőségéről beszélt mint a tudásalapú társadalom megalapozóiról.

Hargita Megye Ifjúsági Igazgatóság vezetője, Csedő Zsófia a táborok adta lehetőségeket ismertette és a készülő törvényről beszélt, amely az iskolaidő alatt tenné lehetővé az erdei iskola program, non-formális oktatás formájában való megszervezését. A pénteki nap folyamán a Psziho- Peda Központ munkatársa, Kedves Enikő kompetencia és készségfejlesztés témában tartott előadást.
A fórum keretén belül igyekszünk lehetőséget biztosítani pedagógusoknak, hogy I.- es fokozati dolgozataikat bemutassák. Ez alkalommal Szabó Imola tanítónő és Ferencz Lilla magyarszakos tanárnő ismertette dolgozatát.
A rendezvény második napján a csoporttevékenységeké volt a főszerep, ahol Boldizsár Ágoston, Lőrincz Csilla, Csonta László, valamint Tankó Zsuzsi és Kopacz Erika mozgalmas és érdekes tevékenységeiken vehettek részt a jelenlévők.
Ágoston Imola családrajz elemzés témában tartott előadást.
A Csikszereda-i Boszorka bábcsoport előadásában Csipike, a gonosz törpe című bábjátékot tekinthettük meg, és Bakó Klára vezetésével bábokat is készíthettünk, majd népi gyermekjátékokat tanultak a résztvevők, végül a nap táncházzal zárult.
Vasárnap, a fórum harmadik napján Porsche Éva tanfelügyelőnő, Mérésértékelés témában tartott előadást, ahol a mérés-értékelés összehasonlításán túl, méréseszközök bemutatására került sor, valamint értékelési filozófiákkal és értékelési típusokkal ismerkedhettek meg a pedagógusok.
A fórum zárópontjaként Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő, Újdonságok és lehetőségek a tanügyben címmel tartott előadást, majd ezt követte egy rövid beszámoló a csoporttevékenységekről.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774